Tendinte beauty: Look-ul retro

Cel mai important lucru este sa te simti bine in pielea ta. Iar pentru a fi cea mai frumoasa intreaga zi, iti propunem ca toate alegerile pe care le faci in ceea ce priveste imaginea ta sa se circumscrie unui singur criteriu: sa ti se potriveasca!

Fiindca uneori este prea complicat atunci cind esti coplesita de emotii sa mai ai grija cum te asezi pe scaun ca sa nu sifonezi rochia sau cit dansezi ca sa nu strici coa­fura. Vrei sa mergi la sigur? Garantii nu ofera nimeni, insa te poti inspira din prezentarile desig­ne­rilor, care – de la New York pina la Milano si Paris – au decretat: stilul retro e in tendinte.

Ceea ce confir­ma si hairstylist-ul Sorin Stratulat: „Retro nu inseamna batrin, retro este o stare“. Ridica tot parul spre partea din fata, tapeaza-l si prinde-l in bucle mari, ca la Daniel Vosovic.

Volumele si parul tapat avan­tajeaza orice forma a fetei, avind efectul op­tic de subtiere prin contrast. Te poti juca mult in zona aceasta, ca in prezentarea Vera Wang. Iar daca tapajul ti se pare prea indraznet, poti recur­ge la so­lutia unui coc discret la spate, dupa mode­lul Giambattista Valli sau Christopher Kane.

Si chiar da­ca el, cocul, este vedeta stilului retro, nu inseam­na ca nu ai si alte variante. Sorin Stratulat spune ca si parul lung, elegant coafat si perfect finisat (ca sa capteze lumina) poate fi un accesoriu sexy la nunta ta.

Asa ca poti jongla cu diferite forme si onduleuri, cum am vazut la Pierre Braganza sau Jasper Conran. Sin­gura regula de respectat ca sa fii „retro, dar in tendinte“ se refera la directia intregii coafuri: orien­teaz-o ascendent sau spre frunte. La Fendi e cel mai evident. Iar asta iti ofera, pe linga un look diafan, si citiva centimetri in plus la statura! Chiar da­ca e o iluzie optica, nu inseamna ca ne bucuram mai pu­tin.

Miruna Siminel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty