Un sejur de vis în Hurghada, paradisul egiptean de pe malul Mării Roșii

Ascensiunea spre faimă a Egiptului nu este de actualitate. Această destinație a captat de secole fascinația tuturor celor care au zărit piramidele în reviste și au auzit legendele faraonilor la școală.

Un sejur de vis în Hurghada, paradisul egiptean de pe malul Mării Roșii

Dincolo de piramide, Sfinx, Nilul și dunele de nisip, în ultimii ani litoralul egiptean și-a făcut loc în rândul elitei mondiale a turismului de masă. Iar asta nu este ceva întâmplător.

Stațiunile turistice de pe malul Mării Roșii oferă servicii All Inclusive impecabile, iar climatul subtropical asigură o atmosferă potrivită pentru o vacanță la mare tot timpul anului.

Vacanță la mare în Hurghada

Această stațiune egipteană este renumită pentru plajele sale. Hurghada se întinde de-a lungul malului Mării Roșii, pe o porțiune de 36 km de litoral.

Una dintre cele mai renumite plaje publice din Hurghada este Sahl Hasheesh. Este situată la o distanță de 18 km față de aeroport și este mărginită de unuele dintre cele mai renumite hoteluri, restaurante și secțiuni de promenadă.

Puteți găsi acolo toată gama de activități turistice, incluzând sporturi nautice, cluburi de noapte, scufundări, șezlonguri și multe altele.

În vecinătatea Sahl Hasheesh se află Makadi Bay, o altă porțiune de litoral renumită în rândul iubitorilor de vacanțe. Amplasată la 23 km față de aeroport, această locație este apreciată ca o zonă excelentă pentru scufundări, datorită vieții marine bogate și diverse.

Atmosfera relaxantă, restaurantele apreciate de gurmanzi, dar și peisajul spectaculos, completează imaginea acestei plaje deosebite.

Nu în ultimul rând, vă mai recomandăm și Mahmya Beach. Această plajă este amplasată pe insula Big Giftun și poate fi vizitată cu barca din Hurghada. Vorbim despre o locație care face parte dintr-un parc național și care este apreciată pentru nisipul fin și apele limpezi.

O viață de noapte inedită

Ar fi păcat să ajungi pe Malul Mării Roșii și să te învărți doar în interiorul resort-ului sau al piscinei. Portul Hurghada (Hurghada Marina) este o zonă de promenadă spectaculoasă, care prinde viață seara.

Vă recomandăm să ieșiți la o plimbare și să vă opriți la una dintre numeroasele cafenele din port, pentru a admira asfințitul în timp ce savurați un ceai și o narghilea.

Iar dacă vi se face foame, puteți opta pentru o cină tradițional egipteană sau să alegeți unul dintre localurile care oferă preparate din toate colțurile lumii.

O cină cu beduinii

Sunt numeroase excursii opționale pentru care puteți opta pentru a vă 'condimenta' vacanta in Hurghada. Noi vă recomandăm să încercați și o cină cu beduinii.

Multe dintre resort-urile turistice organizează astfel de ieșiri de o seară, care includ o plimbare cu cămilă, până la un așezământ beduin situat în apropiere.

Este o modalitate excelentă de a experimenta câteva preparate tradiționale, pe care nu le prea găsiți în meniul restaurantelor.

Așadar, data viitoare când sunteți în pană de idei cu privire la următoarea destinație de vacanță, un sejur in Egipt este o opțiune care merită luată în calcul din numeroase motive. Pe unele le-am expus mai sus, pe restul vă lăsăm să le descoperiți singuri.

Călătorie plăcută!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial