Renovarea sufrageriei: 4 obiecte în care merită să investești

Renovarea sufrageriei: 4 obiecte în care merită să investești

Sufrageria este de departe acel loc din casă în care petrecem cel mai mult timp: de la serile în care ea se transformă în sală de cinematograf, la diminețile în care devine o cochetă „cafenea' în care stai de vorbă cu prietenele, până la „sala de evenimente' ce găzduiește, de sărbători, mesele în familie.

Este normal să fie și spațiul căruia să dorești să îi acorzi o atenție sporită atunci când îl renovezi și căruia să îi dedici și o parte consistentă din buget. Care sunt însă acele obiecte în care merită realmente să investești în momentul în care decizi să îți reamenajezi sufrageria? Descoperă-le în rândurile de mai jos! 

  1. Canapeaua

Primul și cel mai important obiect la a cărui calitate nu este indicat să faci rabat este chiar o canapea de calitate, de departe și cel mai folosit lucru din living. Sunt diverse criterii de care este foarte bine să ții cont, gândindu-te în primul rând la funcționalitate și abia apoi la design. 

Astfel, poate fi vorba de o canapea fixă sau de una extensibilă, dacă-ți dorești să-ți găzduiești prietenii peste noapte. Apoi ține cont de numărul de membri din familia voastră. Este suficient să achiziționezi o canapea cu 3 locuri sau ar fi mai potrivit să investești într-un colțar cu dimensiuni mai generoase?

De asemenea, în cazul în care crezi că se pot întâmpla accidente, optează pentru un material care se poate curăța ușor. În caz contrar, poți să alegi unul mai pretențios, cum ar fi velurul sau pielea, precum și o culoare mai deschisă. Nu în ultimul rând, dacă dorești ca livingul tău să-ți reflecte personalitatea puternică, atunci gândește-te la o canapea în culori tari.

  1. Spațiile de depozitare

Am ajuns să avem în casele noastre mult prea multe obiecte. De aceea, este important ca acele corpuri de mobilier în care alegem să le depozităm să se integreze perfect spațiului. Nu doar atât, dar sufrageria n-ar trebui să lase impresia că este încărcată, ci aerisită. Tocmai de aceea, a investi în spații de depozitare gândite inteligent, care pot fi integrate în structura existentă a camerei, aduce un dublu beneficiu. 

De exemplu, anumite intrânduri sau nișe în suprafața camerei se pot transforma în excelente zone de depozitare. Un spațiu care în mod normal nici nu ar fi fost folosit, devine dintr-o dată locul ideal de stocare a anumitor obiecte. Investește însă în finisaje și polițe de calitate, precum și în sisteme premium de prindere. 

  1. Iluminatul 

Un alt aspect pentru care merită să aloci un buget un pic mai generos îl constituie iluminatul. Sufrageria este acea zonă din casă în care se desfășoară nenumărate activități, iar prin iluminat poți crea exact ambianța potrivită. 

De exemplu, un sistem care permite ajustarea intensității luminii este esențial într-o astfel de încăpere. Va face mult mai plăcute momentele în care urmăriți serialul favorit, iar clipele în care vă delectați cu lectura vor deveni mai relaxante. 

  1. O piesă de rezistență

Sufrageria este acel spațiu în care îi inviți pe toți cei care îți calcă pragul, tocmai de aceea este indicat să investești într-o piesă decorativă de calitate, cu impact vizual. Poate fi un tablou de dimensiuni mai mari, un obiect de artă pe care să îl așezi în colțul camerei, sau poate un element decorativ aparte, aplicat direct pe perete.

Recent au apărut o serie de soluții interesante vizual, care pot da o notă originală sufrageriei tale. Un exemplu în acest sens sunt panourile decorative 3D prin care poți crea o zonă ce va fi garantat remarcată.

Renovarea sufrageriei poate reprezenta o misiune costisitoare. Totuși, ținând cont de recomandările de mai sus și alegând cu atenție obiectele în care merită realmente să investești, poți ajunge să reîmprospătezi lookul acestei încăperi încadrându-te cu succes și în buget. O sumă cheltuită inteligent îți va asigura pe termen lung nu doar confortul dorit, cât și un design încântător. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial