Poate căldura să-ți afecteze mașina?

Poate căldura să-ți afecteze mașina?

Când există pericolul unui val de căldură este posibil apariția unor avarii asupra vehicului pe care îl conduci. Verile toride înseamnă defecțiuni ale bateriei, reparații ale aerului condiționat, înlocuiri de anvelope și o nevoie crescută de asistență rutieră de urgență pe autostrăzile și străzile naționale.

Exista o explicație simplă pentru care căldura produce atât de multe defecțiuni automobilului tău: căldura interferează cu capacitatea mașinii de a funcționa. Lichidele se evaporă, circulația  mecanismelor din interiorul capotei este diminuată din aceasta cauza și prin urmare mașina per total funcționează mai greoi, ceea ce produce efecte dăunătoare pe termen lung asupra sănătății mașinii tale.


Poate căldura extremă să îți afecteze automobilul?

  • Răspunsul este cât se poate de evident, da. Căldura extremă poate împiedica procesele chimice din interiorul bateriilor auto, făcându-le greu să mențină încărcarea și să producă suficientă putere. Temperaturile calde pot duce la evaporarea lichidului bateriei mai repede decât în mod normal.
  • Când se întâmplă acest lucru, căldura degradează componentele interioare ale bateriei, ceea ce în timp poate cauza defecțiuni. În plus, combinația dintre căldura verii și vibrațiile tipice cauzate de condus vă pot defecta bateria într-un ritm accelerat. Bateria nu este în siguranță în toiul zilelor călduroase, dar poate fi răcită prin parcarea acesteia într-un loc umbrit pentru a preveni ulterioare neplăceri.
  • Schimbările de temperatură pot afecta presiunea în anvelope, ceea ce poate cauza uzură neuniformă și poate scurta durata de viață a cauciucurilor. Conducerea cu anvelope ce au o presiune scăzută în roți poate cauza supraîncălzirea anvelopelor și poate exista mai multe șanse ca ele să explodeze. Această problemă devine și mai îngrijorătoare atunci când temperaturile drumului sunt extrem de ridicate.
  • Acest lucru se poate produce deoarece roțile slab umflate acoperă o mai mare parte de drum, drept urmare au un timp de frecție mai lung. Cel mai important este să achiziționați anvelope de vară rezistente pe timpul caniculei specifice acestei perioada, precum cele de la anvelope-oferte.ro care acoperă o gamă largă și oferă diferite brand-uri foarte bine cunoscute.
  • La căldură ridicată este posibil ca mașina să nu pornească din cauza unor probleme cu combustibilul. Când motorul este prea fierbinte, combustibilul nu poate circula bine, ceea ce face dificilă pornirea motorului. Pentru a menține motorul stabil, asigurați-vă că mențineți antigenul la o temperatura optimă, deoarece acesta poate avea aceeași problema ca și în anotimpurile reci.
  • Pentru a anticipa cât de repede poate fi afectată bateria ta află câtă durată de viață are, solicitând unui mecanic să efectueze un test specific. Bateriile auto încărcate complet ar trebui să măsoare la 12,6 volți sau mai mult. Și asigură-te că că bateria este montată bine pentru a minimiza daunele provocate de vibrații. O alta modalitate pentru a menține sănătatea ei este să cureți bateria de orice coroziune, în special în jurul terminalelor. Dacă bateria este descărcată trebuie să o schimbi înainte să se stingă de tot.

Trebuie să ai o atenție deosebită asupra vehiculului tău dacă nu vrei să adaugi costuri adiționale neprevăzute ce puteau fi folosite pentru o vacanță într-o destinație de vis. Costurile pentru a cumpăra o alta baterie sau pentru a înlocui cauciucurile sparte nu sunt deloc plăcute și nici ieftine. De aceea, este întotdeauna bine să previi și să te echipezi cu anvelope corespunzătoare a căror presiune să fie verificată periodic. Nu uita să îți menții bateria rece, nimănui nu îi place să sufere în timpul caniculei, nici măcar mașinii tale.

Sursă foto: unspalsh.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial