(P) Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi: doar 10% dintre femei consideră că este important ca o femeie să fie admirată și respectată

Un număr din ce în ce mai mare de femei se confruntă cu sentimente de anxietate, frustrări și rușine față de propriul corp și de sentimentele lor și nu se simt mulțumite cu ele însele. În continuare, standardele și stereotipurile planează asupra femeilor, aducând cu sine efecte negative asupra încrederii în sine a acestora. 

(P) Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi: doar 10% dintre femei consideră că este important ca o femeie să fie admirată și respectată

Deși în societatea modernă barierele impuse femeilor au fost în mare parte ridicate, standardele impuse acestora încă din copilărie, dar și tiparul de frumusețe acceptat și promovat la nivel de societate inhibă în continuare multe femei care ajung să aibă grave probleme cu stima de sine și imaginea asupra propriului corp. În același timp, trivializarea emoțiilor femeilor contribuie în mod decisiv la scăderea stimei de sine care afectează toate aspectele vieții unei femei – de la carieră, la relația de cuplu și chiar sănătatea.

Rezultatele studiului* realizat de Libresse în luna mai 2020 confirmă problemele grave cu care multe femei se confruntă din acest punct de vedere. Studiul ne arată că doar 10% dintre femei consideră că este important ca o femeie să fie admirată și respectată..

Încă din adolescență tinerele fete sunt bombardate cu standarde de frumusețe, de comportament și imagine. Presiunea atingerii acestor tipare acceptate de societate este uriașă, dând naștere sentimentelor de anxietate și frustrare, dar și de autoflagelare emoțională. Multe femei se consideră vinovate pentru modul în care arată ori cred că dau dovadă de slăbiciune pentru emoțiile pe care le experimentează. Mai grav este faptul că aceste sentimente rămân nerostite. Multe femei aleg să sufere în tăcere și renunță la lupta metaforică de a se impune în societate prin ceea ce reprezintă ele cu adevărat și nu prin aderarea la standarde și tipare.

Emoțiile și trăirile rămase nerostite au acum un spațiu safe în care pot fi împărtășite, discutate pe îndelete și rezolvate. Prin manifestul de empowerment Să lăsăm #PoveștiledinNoi să fie auzite!', Libresse aduce în prim plan femeia cu toate problemele cu care se confruntă și emoțiile pe care le experimentează și deschide una dintre cele mai sincere conversații despre ceea ce înseamnă cu adevărat feminitatea și cum ar trebui ea celebrată. 

Feminitatea este un lucru complex care nu poate fi încadrat într-un tipar. Fiecare femeie are emoții diferite, reacționează diferit și iubește diferit. Totuși, pentru a putea atinge acel nivel de originalitate este nevoie ca femeia să fie liberă, lipsită de cătușele stigmatizării și fricii. Alternativa este de multe ori sumbră – femeile care nu ajung să își cunoască propriul corp și să trăiască în umbra fricii și a lipsei de încredere. Feminitatea înseamnă, în primul rând, încrederea în sine și cunoașterea propriului corp. 

Astfel, manifestul „Să lăsăm #PoveștileDinNoi să fie auzite!' propune un dialog deschis, pozitiv și lipsit de prejudecată despre trăirile, emoțiile și problemele cu care femeile din România se confruntă. Numai prin dialog se pot normaliza discuțiile despre femei și despre zona lor intimă și pot ajunge să aibă o relație sănătoasă cu propriul corp și cu zona lor V.

*Studiul Libresse, care prezintă o analiză în profunzime a preocupărilor și temerilor cu care se confruntă femeile, a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 505 de femei, din mediul urban, în luna mai 2020. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial