(P) Ghid pentru începători – tot ce trebuie să ştii despre capete bituri freze

(P) Ghid pentru începători - tot ce trebuie să ştii despre capete bituri freze

Dacă vrei să utilizezi o freză electrică pentru manichiură, alegerea tipului de capete bituri freză sau a burghielor poate crea confuzie pentru că le vei găsi într-o mare varietate de forme şi dimensiuni. 

Un bit de unghii este de fapt o pilă pe care o vei folosi pentru a modela unghiile artificiale folosind o mişcare circulară. Acesta este ataşat la o freză electrică care are ca scop efectuarea sarcinilor dificile şi facilitarea tehnicilor de realizare a manichiurii. Dacă eşti începătoare, o mandrină cu benzi de şlefuit este suficientă, dar dacă eşti profesionistă, vei fi interesată de cât mai multe capete şi bituri pentru freza de unghii. 

Indiferent dacă vei lucra cu gel sau cu acrilice, ştiind ce bituri şi capete sunt utile, tehnica se va uşura considerabil şi eficienţă ta va creşte. 

Ce este un bit pentru unghii?

Un bit de unghii are două secţiuni principale adiacente, o coadă şi un cap. Tija este cilindrică şi mai mică decât capul, iar valorile standard ale acesteia sunt de 1/8 sau 3/32 inch. 

Burghiele pentru unghii se folosesc pe unghiile naturale şi, dacă la început erau sub forma unei mandrine simple sau a unei tije cilindrice pe care era ataşată o bandă de şlefuit, în prezent le vei găsi în modele mult mai complexe. 

Sunt confecţionate din materiale mai rezistente şi au forma necesară pentru a îndeplini sarcini mai specifice cum ar fi completarea cu pulbere roz şi albă, îndepărtarea excesului de acrilice de sub unghie sau îndepărtarea stratului de finisare de deasupra. 

Mandrina de bază şi benzile de şlefuit

Reprezintă cel mai vechi bit pentru unghiile artificiale. Pentru că sunt foarte versatile şi uşor de folosit, au fost şi sunt utilizate de mulţi tehnicieni. Totodată, sunt ieftine şi, pentru că seamănă foarte mult cu un şmirghel sau o pilă de unghii, sunt singurele care se pot folosi şi pe unghiile naturale. 

Benzile de şlefuit pot fi:

Fine – se folosesc pentru a pili unghiile naturale şi a crea o suprafaţă aderentă pentru acrilice;

Medii – se folosesc pentru a curăţa excesul de acrilice din jurul cuticulelor, de sub unghii sau din jurul vârfurilor;

Grosiere – se folosesc pentru a tăia sau scurta unghiile acrilice în timpul realizării lor.

Freza în formă de tambur sau de butoi

Arată ca o mandrină care are încorporate elemente abrazive. Sunt fabricate din oţel inoxidabil, carburi de tungsten, diamant sau ceramică. Unele dintre ele sunt acoperite cu finisaj auriu.

La fel ca şi benzile de şlefuit, frezele se găsesc în trei variante:

Fine – se folosesc pentru pilirea vârfurilor unghiilor artificiale sau a liniei cuticulelor;

Medii – pentru pilirea punctelor neregulate sau noduroase formate accidental din acrilice, pulbere sau gel;

Grosiere – sunt foarte ascuţite şi nu se vor folosi niciodată pe unghiile naturale. Se utilizează pentru îndepărtarea stratului de gel sau a pulberii acrilice de pe unghiile naturale. 

Foarte grosiere – sunt foarte ascuţite şi se folosesc pentru a remedia fisurile acrilice ale unghiilor.

Toate frezele de tip tambur sau butoi au o suprafaţă neregulată pe vârful rotunjit care se poate folosi pentru a elimina luciul unghiilor. Nu se vor folosi, însă, niciodată pentru pieliţe şi cuticule. 

Bițuri conice

Sunt folosite pentru curăţarea sau îndepărtarea excesului de acrilice sau de gel depuse sub unghie în timpul aplicării. Pot avea formă conică cu vârf ascuțit sau rotunjit şi, datorită dimensiunilor mici, sunt foarte utile şi eficiente. 

Măsuri de siguranţă când utilizezi freza de unghii

Nu folosi niciodată freza de unghii la viteza de rotire maximă! Burghiul se poate rupe şi fragmente din acesta ar putea ajunge în ochii tăi.

Dacă eşti începătoare, cel mai sigur este să foloseşti o mandrină cu benzi de şlefuit. Astfel îţi vei putea face treaba şi, totodată, vei învăţa să foloseşti corect freza de unghii.

Cu cât vei ştii să foloseşti mai bine freza de unghi, cu atât va fi mai mic riscul de a subţia accidental unghiile naturale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty