(P) Cum alegem cea mai bună placă de păr?

(P) Cum alegem cea mai bună placă de păr?

Placa de păr reprezintă un obiect foarte important din recuzita oricărei femei interesate de modul în care arată coafură ei. Cea mai bună placă de par te poate face îți schimbi look-ul într-un timp record și atragi mai apoi privirile admirative ale celor din jur.

Ce trăsături au cele mai bune plăci de păr de pe piață

Cele mai relevante caracteristici pe care trebuie le iei în seama atunci când îți alegi placa de îndreptat părul sunt materialul din care este fabricat placa, dimensiunile aparatului și posibilitățile de ajustare a temperaturii.

Materialul – plăcile de păr sunt fabricate, de regulă, din turmalină, titanium, metal și sticlă sau ceramică. Cele mai bune plăci de par moderne sunt cele din turmalină și titanium, însă și prețul acestora este unul pe măsură. Poți și, totuși, o placă de par ieftină și bună și mergând pe mâna celorlalte materiale. Iată ce presupune fiecare.

  • Placa de îndreptat părul din turmalinăturmalină este un material care se încarcă cu ioni negativi, ceea ce conduce la o îndreptare rapidă a părului, care nici nu se electrizează. Grație ionilor negativi, turmalina nu va permite degradarea firului de păr atunci când vei folosi placă;
  • Placa din titanium  – și această variantă este una modernă, iar grație materialului din care sunt fabricate, plăcile din titanium sunt ușor de transportat, dar și extrem de rezistente. Titaniumul este un material care izolează căldura foarte bine și care nu presupune mai multe aplicări asupra șuvițelor de păr, fiind eficient din prima;
  • Placa de îndreptat părul din metal și sticlădeși nu este obligatoriu implice ambele materiale la fabricare, plăcile care sunt produse din metal sau sticlă au drept caracteristici principalepreturile mici și calitatea ușor mai scăzută decât a celorlalte. Sunt, de regulă, necesare mai multe aplicări la nivelul șuvițelor de par pentru rezultate bune, iar în timp vârfurile pot deveni aspre;
  • Placa din ceramicăceramica este un material ce asigură încălzirea uniformă a suprafeței plăcii. Acest fapt asigura eficiență și rapiditate folosirii. De asemenea, ceramica nu este un material care degradeze părul și îl menține sănătos pe termen lung.

Dimensiunile – acestea trebuie alese în funcție de tipul de păr pe care îl ai. Cea mai bună placă de păr pentru părul scurt este cea îngustă, cu o lățime de maxim 4 centimetri. În schimb, părul lung sau creț cere folosirea unei plăci mai late, de până la 7 centimetri.

Posibilitățile de ajustare a temperaturii – acest criteriu este și el foarte important, deoarece placa de îndreptat părul trebuie îți protejeze firele și nu le deterioreze în timp. În mod normal, o placă bună poate funcționa la temperaturi de la 180 de grade până către 220 de grade. Părul vopsit sau cel degradat trebuie îndreptat la o temperatura mai mică, în vreme ce părul creț, mai dificil, necesită temperaturi de până la 210 grade. Temperatura de 180 de grade este una foarte bună și în cazul în care alegi folosești placa doar pentru întreținere.

Așadar, misiunea de a alege cea mai bună placă de păr nu este una dificilă, dacă ții cont de aceste criterii. Poți și o placă de păr ieftină și bună, însă este necesar acorzi o deosebită atenție materialului din care este fabricată, treptelor de temperatură de care dispune, dar și dimensiunilor aparatului. Nu în ultimul rând, nu uită te asiguri placa este una compatibilă cu tipul părului tău.

Nu este, însă, atât de ușor alegi o placă de îndreptat părul care fie potrivită nevoilor tale. Poți și, totuși, o placă de păr ieftină și bună, dacă acorzi atenție câtorva criterii importante și te informezi corect. Poți și informații utile aici despre produse generale, informații care îți facă căutarea mai ușoară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty