(P) 6 metode de albire a hainelor, în mod natural

(P) 6 metode de albire a hainelor, în mod natural

30Îți place să ai haine curate și știi deja cât de greu întreții rufele de culoare albă. Chiar dacă le speli cu grijă, în timp, acestea se îngălbenesc și trebuie să apelezi la înălbitor de rufe ieftin, pentru a le reda frumusețea. Există, însă, și alte variante, așa că află în continuare care sunt cele mai bune metode de albire a hainelor, în mod natural. Citește rândurile de mai jos și vei ști ce produse naturale să folosești, astfel încât să ai haine albe ca zăpada fără costuri în plus și, mai ales, fără mirosul tare de clor.

     1. Folosește oțet alb la spălarea rufelor

Toată lumea are în cămară o sticlă de oțet. Acesta este folositor nu doar pentru salate și murături, ci și pentru materiale textile, pe care le catifelează și, astfel, înlocuiește, cu succes, balsamul de rufe. Adaugă o ceașcă de oțet alb distilat în mașina de spălat, peste detergent, și alege un ciclu de spălare obișnuit. Te vei bucura de rezultate excelente iar hainele tale vor fi mai albe și mai curate. Dacă ai pete mai vechi pe gulerele albe, pune oțet direct pe zonele afectate, freacă ușor și lasă rufele respective să stea îmbibate cu oțet cel puțin o oră înainte să le pui la spălat.

    2.Adaugă bicarbonat de sodiu la detergent

Banalul și ieftinul bicarbonat de sodiu este un excelent înălbitor natural. Adaugă o ceașcă de bicarbonat peste detergent și spală rufele ca de obicei. Atenție! Separă rufele colorate de cele albe. Același bicarbonat de sodiu se poate folosi, cu succes, în cazul petelor vechi sau a hainelor murdărite cu ulei, vin ori grăsime. Pune bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie peste pete, lasă o oră să acționeze, apoi spală-le normal.

    3.Pune zeamă de lămâie în apă

Apelează la lâmăi pentru albirea hainelor, pentru că zeama lor este astringentă, curăță în profunzime materialele și îndepărtează eficient  murdăria. Fierbe într-o oală două-trei lămâi tăiate felii și toarnă lichidul obținut peste hainele pe care vrei să le albești.  Lasă-le o oră și jumătate în această apă înainte să le speli.

    4. Toarnă lapte cald peste rufe delicate

Încălzește un litru de lapte proaspăt și toarnă-l peste rufele albe. Lasă să acționeze timp de o oră, apoi clătește-le și pune-le la spălat. Vei obține rezultate surprinzătoare, mai ales în cazul hainelor din materiale delicate, care ar putea fi deteriorate de alți înălbitori. Poți folosi cu succes laptele și pentru rufele din bumbac.

     5. Adaugă aspirină în apă

Dacă ai, prin șifonier, haine albe pe care nu le-ai mai purtat de multă vreme și s-au cam îngălbenit, folosește apă cu aspirină și le vei reda prospețimea. Dizolvă șase tablete de aspirină în apă fierbinte și lasă rufele în acest amestec, timp de 4-5 ore. Apoi, spală-le în mod obișnuit, fără să mai adaugi ceva în detergent. Vei avea haine albe, cu miros plăcut.

    6. Pune apă oxigenată în mașina de spălat

Pentru hainele albe cu pete dificile, folosește apă oxigenată. Aceasta este o substanță mai puțin nocivă decât clorul, nu este toxică și nici nu conține chimicale periculoase. Adaugă o ceșcuță cu apă oxigenată în cuva mașinii, spală rufele ca de obicei și vei fi mulțumită de rezultat. Dacă rufele sunt foarte murdare, lasă-le la înmuiat timp de 3 ore într-o soluție de două treimi apă și o treime apă oxigenată, apoi spală-le la mașină, la o temperatură înaltă.

Alege dintre aceste metode de albire a hainelor în mod natural și bucură-te de rufe imaculate și de ținute impecabile.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial