Lista de cumpărături pentru o cină festivă:          10 lucruri de care ai nevoie

Urmează să fii gazda unui eveniment deosebit, o cină festivă la care vor participa cele mai importante persoane din viața ta: familie, prieteni, poate chiar șefii de la serviciu sau partenerii de afaceri.

Lista de cumpărături pentru o cină festivă:          10 lucruri de care ai nevoie

Ca să faci față cu brio unei asemenea încercări, ai nevoie de organizare și planificare. Iată ce trebuie să cuprindă o listă de cumpărături pentru cina festivă:

Ingredientele necesare pentru prepararea meniului

Stabilește felurile de mâncare pe care le vei servi la întâmpinarea oaspeților, precum gustările reci, gustările calde, preparatul principal, sosurile, salatele și desertul. Alege rețete rafinate, ca să-ți surprinzi plăcut oaspeții cu delicii culinare pline de savoare și prospețime. Calculează cantitățile necesare și începe lista de cumpărături cu ingredientele de care ai nevoie în bucătărie.

Băuturile ce vor fi servite la antreu, fel de bază și desert

Continuă lista cu băuturile ce vor însoți fiecare fel de mâncare. Ia în considerare aperitive, vinuri potrivite pentru specialitățile culinare din meniu, băuturi digestive, apă, sucuri și alte licori preferate de oaspeții tăi. 

Veselă și tacâmuri elegante pentru o cină specială

O cină festivă înseamnă nu doar mâncăruri rafinate, ci și o atmosferă pe măsură. De aceea este necesar să adaugi pe lista de cumpărături veselă elegantă și tacâmuri asortate. Ai nevoie de seturi complete de farfurii, cuțite, linguri, furculițe, lingurițe și alte accesorii speciale pentru preparate exotice (melci, scoici, homari, fructe de mare ș.a.). 

Față de masă, șervete de pânză, inele de șervete

Vei folosi o față de masă albă, cu șervete de pânză asortate, pe care le vei așeza frumos împachetate în dreptul fiecărui loc la masă, prinse cu inele realizate din metal argintat. Astfel creezi o atmosferă stilată, cu adevărat festivă.

Pahare pentru fiecare tip de băutură

Ca să respecți rigorile unei cine festive, trebuie să adaugi la lista de cumpărături diferite tipuri de pahare: pentru aperitive, apă, vin, cocktailuri, șampanie. Asigură-te că ai un număr suficient de pahare din fiecare categorie. 

Seturi de ceai și de cafea

La finalul mesei vei servi cafele și ceaiuri, iar oaspeții vor sta la masă sau se vor retrage în living și pe terasă. Ai nevoie de seturi elegante cu cești și farfurii, ca să poți oferi fiecărui invitat băutura preferată: espresso, cappuccino, infuzie de ceai, latte, ceai cu gheață ș.a.

Decorațiuni de masă pentru cină festivă

Ca să creezi atmosfera festivă a cinei, pune pe lista de cumpărături decorațiuni de mici dimensiuni, pe care să le așezi spre centrul mesei. Pot fi mici lumânări parfumate sau figurine tematice, dacă este un eveniment deosebit (cină aniversară, Crăciun, Paște, Anul Nou). 

Aranjamente florale de masă

Asigură-te că vei comanda din timp aranjamente florale pe care să le pui în centrul mesei. Vei alege modele nu foarte înalte, pentru ca oaspeții să se poată vedea unii pe alții în timpul cinei. Asortează culoarea buchetelor cu nuanțele farfuriilor și ale feței de masă. 

Decoruri pentru încăperea unde se organizează cina festivă

Adaugă pe lista de cumpărături și niște decoruri pentru camera unde vei organiza cina festivă. De obicei este vorba despre o sufragerie spațioasă sau un living cu ferestre largi. Folosește cadrul generos al încăperii pentru a crea o atmosferă specială.

Vestimentație și accesorii pentru ținuta gazdei

Nu uita că vei fi gazda acestui eveniment festiv, așa că trebuie să ai o ținută potrivită. Ca să te încadrezi în bugetul alocat, apelează la magazinele în care poți cumpăra cu CardAvantaj și achiziționează vestimentație, accesorii dar și alte lucruri de pe lista de cumpărături, la prețuri accesibile și cu posibilitatea de a plăti în rate, fără dobândă.

Sursa foto: https://www.istockphoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial