Șapte trucuri pentru îngrijirea unui păr rebel, greu de aranjat

Șapte trucuri pentru îngrijirea unui păr rebel, greu de aranjat

Se întâmplă ca șuvițele rebele să te încurce de fiecare dată când vrei să îți aranjezi părul? Dacă acest lucru se întâmplă constant, iar părul tău este uscat, atunci ar fi indicat să acorzi mai multă atenție îngrijirii podoabei capilare. Iar dacă îți dorești un look la fel ca în reviste, va trebui să depui puțin efort, pentru a-ți întreține părul corect.

Lasă părul să se usuce natural

Chiar dacă obișnuiești să folosești uscătorul după fiecare spălare, părul tău ar putea deveni din ce în ce mai uscat, dar și mai rebel. Așa că dacă îți dorești să îl coafezi mai ușor după spălare, atunci ar fi ideal ca din când în când să îți lași părul să se usuce natural. Poți face acest lucru în special în timpul sezonului cald, atunci când temperaturile îi permit părului să se usuce mult mai rapid. 

De asemenea, atunci când folosești prosopul, ar trebui să o faci într-un mod delicat, evitând să freci părul proaspăt spălat. Făcând acest lucru, vei agresa părul, iar astfel acesta se va electriza mult mai repede, iar părul tău va fi rebel. Cel mai bine ar fi să îndepărtezi excesul de apă prin tamponarea ușoară cu prosopul.

Folosește produse pentru hidratarea părului

Dacă îți dorești ca părul tău să fie mătăsos și ușor de pieptănat, atunci ar fi indicat să folosești o serie de produse pentru hidratarea părului. Poți opta pentru un balsam, o mască sau un ulei de păr – pentru că oricare dintre aceste variante va oferi un plus de elasticitate părului și îl va face mai ușor de coafat. În general este indicat să insiști cu aplicarea balsamului mai ales pe vârfurile părului, astfel încât să previi fenomenul de electrizare.

Folosește apă călduță

Apa fierbinte poate să usuce firul de păr, iar apa mult prea rece închide porii. Tocmai de aceea este indicat este să îți clătești părul după șamponare cu apă călduță, la temperatura camerei. 

Evită să te speli des pe cap

Cu cât îți speli părul mai des, cu atât mai repede acesta va deveni mai rebel și mai electrizat. Conform specialiștilor, ar fi indicat să îți speli părul de cel mult două ori pe săptămână, pentru că toate uleiurile naturale care se acumulează pe scalp, dar și pe suprafața firelor de păr, au un rol esențial, prevenind eficient electrizarea părului.

Alege șamponul potrivit

Întotdeauna încerci să alegi cele mai bune tratamente pentru părul tău, însă, șamponul este cel mai important produs. Tocmai de aceea, pentru părul uscat și rebel vei avea nevoie de un șampon cu o formulă hidratantă, care să netezească firele de păr și să le ofere un plus de strălucire.

Folosește vopsea profesională

Încearcă să înlocuiești vopseaua clasică din hypermarket cu o vopsea profesională, care are o concentrație de amoniac mult mai redusă, dar și o putere de acoperire mai mare. Poți să studiezi în prealabil paletele disponibile, astfel încât să poți alege nuanța potrivită, sau poți experimenta și poți combina două culori, pentru a obține diferite reflexe. În plus, vopseaua profesională îți va afecta mult mai puțin părul.

Alege o perie potrivită

Uneori poate fi destul de greu să îți aranjezi părul, mai ales când nu ai accesoriile potrivite. O perie bine aleasă poate face diferența dintre un păr rebel și unul mătăsos. Așa că îți recomandăm să renunți la periile din plastic sau din lemn și să optezi pentru un model cu peri din fibre naturale. Astfel, vei reuși să combați efectul de electrizare a firelor de păr.

Toate aceste sfaturi ar trebui să te ajute să îți îngrijești părul corect, astfel încât acesta să fie mult mai mătăsos și mai ușor de aranjat. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial