Iată cele mai exotice insule și arhipelaguri din Europa de vizitat în concedii

 Mai este foarte puțin până începe perioada concediilor și chiar dacă situația epidemiologică din lume s-a îmbunătățit considerabil, nu ai vrea să te prindă vre-o restricție de circulație undeva pe la capătul lumii. De aceea îți propun o listă de insule și arhipelaguri exotice care să te impresioneze cu adevărat: 

Iată cele mai exotice insule și arhipelaguri din Europa de vizitat în concedii

  1.    Malta

      Malta este o țară formată dintr-un arhipelag de insule situat în marea mediterană și chiar dacă este a 9-a cea mai mică țară din lume, ai destule obiective interesante de vizitat. Amintim aici de Templele Megalitice ale Maltei, Domul din Mosta sau Grădinile Barracca. Dacă ești genul de persoană care preferă relaxarea și nu neapărat obiectivele turistice trebuie să știi că adevărata comoară a acestui arhipelag sunt plajele formate dintr-un nisip auriu specific acestor insule. Cele mai frumoase astfel de plaje sunt Laguna Albastră, Ramla Bay sau Mellieha. 

     2.            Madeira

      Chiar dacă poate nu ai auzit până acum de Madeira, sigur ai auzit de Cristiano Ronaldo. Ei bine, Cristiano s-a născut în arhipelagul portughez al Insulelor Madeira, mai exact, în Capitala lor, la Funchal. Dacă nu esti microbist/ă și nu ești încântat/ă de concedii la Madeira pentru a vizita locul unde s-a născut unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, trebuie să știi că Insulele Madeira au primit titlul de cea mai bună destinație insulară din lume de 6 ori consecutiv. Deci, ar fi păcat să nu te bucuri de piscinele naturale uluitoare creeate în roci vulcanice, de stânci impunătoare la marginea oceanului și de orașe minunate. Mai apropiate de Maroc decât de Portugalia, aceste insule împrumută esența celor două continente creeând un mix armonios de civilizație și cultură. Dacă ți-am stârnit curiozitatea în legătură cu această locație exotică trebuie să știi că poți găsi pachete promoționale foarte avantajoase pe site-uri de turism ca și karpaten.ro. 

3.            Ibiza 

      Poate îți este dor de puțină distracție acum că s-au cam terminat restricțiile. Dacă răspunsul e DA, Ibiza este locul perfect pentru relaxare și distracție. Cum ar fi ca ziua să citești o carte pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume iar seara să savurezi un cocktail în unul dintre cele mai tari cluburi din lume, pe muzica unuia dintre cei mai buni dj?  Cât despre climă, fiind situată la 79 de km de Spania continentală, clima este asemănătoare celei din peninsula iberică. Această insulă din arhipelagul Baleare este recunoscută pe plan mondial pentru diversitate, cultură și arhitectură fiind numită și Insula Albă pentru modul în care arhitectura se împletește cu relieful stâncos. În Ibiza există două obiective turistice naturale de o frumusețe ieșită din comun: Parcul Național ses Salinas și rezervația Es Vedra. Nu trebuie ratate!

      Pe lângă aceste insule exotice pe care le poți vizita mai poți încerca și Insula Corsica din Franța, Azore din Portugalia, Hvar din Croația, Capri din Italia, Mallorca din Spania, Sardinia din Italia sau Tenerife din Spania. Toate aceste insule au particularități exotice și sigur vei găsi ceva pe placul tău prin aceste insule de vis!

foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial