Iată care sunt cele mai bune modele de perne pentru gravide

Viața de mamă este frumoasă, dar grea. Iar perioada sarcinii nu este nici ea ușoară.

Iată care sunt cele mai bune modele de perne pentru gravide

Corpul trece printr-o serie de schimbări, majoritatea destul de importante. Acestea afectează stilul de viață și obiceiurile. Viitoarele mămici trebuie să se adapteze, să încetinească ritmul, să schimbe anumite activități și să-și acorde mai mult timp.

Vremea schimbărilor vine cu noi achiziții

Modificările suferite sunt destul de majore. Organele se mișcă, șoldurile se lățesc, inima își mărește volumul și își intensifică activitatea pentru a putea susține două organisme. Greutatea corporală crește în sarcină, iar asta poate genera probleme. Chiar dacă nu este excesivă, greutatea poate pune presiune pe șolduri și picioare. 

Dimensiunea tot mai mare a burții va forța viitoarea mămică să își schimbe atât garderoba, cât și achiziționarea unor obiecte care îi pot ușura viața. Burta din ce în ce mai mare va deveni la un moment dat un element de stres, în special noaptea. Calitatea somnului poate avea de suferit, iar somnul este necesar, în special în timpul sarcinii. De aceea, se recomandă folosirea unor perne gravide. Acestea vin în diverse forme și dimensiuni. Acest produs reprezintă o achiziție necesară încă de la începutul sarcinii.

Avantajele folosirii unei perne speciale

Poziția greșită în timpul somnului poate da naștere crampelor și durerilor de spate. Acest lucru se întâmplă și din cauza folosirii unei perne necorespunzătoare. Atunci când cauți perne pentru gravide, trebuie să iei în considerare atât dimensiunea patului, cât și tipul de suport pe care îl oferă. Perna pentru sarcină sprijină abdomenul și te ajută să stai mai confortabil. Acest lucru îi priește și copilului, care se va dezvolta armonios. Acest tip de pernă te ajută să stai confortabil când te întinzi, îți sprijină capul și corpul și ajută circulația sanguină.

Care este cel mai potrivit model?

Somnul odihnitor în sarcină ajută corpul mamei care este foarte solicitat și ajută și fătul care se va dezvolta fără probleme. Fiecare sarcină este diferită, la fel sunt și provocările asociate acestora. Niște perne pentru gravide eficiente sunt cele care corespund nevoilor tale și care asigură un suport optim.

Atunci când dormi într-un pat nu foarte încăpător, este recomandat să alegi o pernă de dimensiuni mai reduse. Dimensiunile reduse nu înseamnă că perna este mai puțin eficientă. Toate modelele sunt concepute special pentru a oferi cel mai mare grad de confort. Cel mai important este să alegi o pernă care să susțină acele părți ale corpului care au nevoie de suport: gât, cap, burtă, spate. 

  1. Acele perne pentru gravide care îți susțin doar partea din față, tip semilună, sunt potrivite de la începutul sarcinii. Ele se potrivesc, de asemenea, unui pat mai mic, fiind de dimensiuni mai reduse. Oferă suport pentru cap, burtică, picioare și poate fi folosită și după naștere, pentru alăptare.
  2. Perna sub formă de litera C este indicată în ultimele luni de sarcină și poate fi, de asemenea, folosită după naștere, în timpul alăptării.
  3. Perna în forma de cifra 9 are dimensiuni mai mari și oferă suport adecvat. Susține foarte bine capul, picioarele, cât și spatele. Aceste perne gravide sunt recomandate femeilor care sunt obișnuite să doarmă într-o parte, întrucât asigură suportul pentru întregul corp.
  4. Perna în formă de U susține întregul corp, este utilă atât celor care dorm într-o parte, cât și celor care dorm pe spate. De asemenea, este mult mai potrivită pentru cele care sunt însărcinate cu gemeni, căci burtica este mai mare.

Orice ai alege, bucură-te de această perioadă unică din viața ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial