Detoxifierea de toamnă, utilă pentru sănătatea ficatului

Detoxifierea de toamnă, utilă pentru sănătatea ficatului

Reprezentând 2% din masa unui om adult, ficatul este cel mai mare organ intern din organismul nostru. El are rolul de epurare' a organismului. Sănătatea acestuia poate fi compromisă cu ușurință de mediul înconjurător și de modul nesănătos de viață.

Din când în când, o cură de detoxifiere a organismului, implicit și a ficatului, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în ultima perioadă. Pe lângă faptul că menține un echilibru în organism, această detoxifiere este foarte importantă pentru sănătatea ficatului, rinichilor și a intestinelor.

Atunci când ficatul nu își mai îndeplinește rolul, se instalează oboseala, depresia, apar anumite dezechilibre hormonale, dureri musculare și articulare, probleme ale pielii și dureri de cap. Astfel, o cură sănătoasă și efectuată corect de detoxifiere are ca obiectiv stimularea funcției hepatice prin eliminarea toxinelor și curățarea integrală a organismului.

De ce este importantă detoxifierea ficatului?

În general, oboseala excesivă și fără vreun motiv bine întemeiat, însoțită de un aspect nesănătos al pielii și greață pot indica un ficat slăbit. Însă, în perioadele în care se fac excese alimentare și de alcool, precum Crăciunul, Anul Nou sau Paștele pot genera oboseală atât pentru organism cât și pentru ficat.

Alimentele procesate, pline de substante chimice, consumate în exces, și în special alcoolul, sunt cele mai nocive pentru ficat. Atunci când sunt consumate în cantități mari și frecvent, atacă organul și-i reduc eficiența. Drept urmare, un proces de detoxifiere, realizat regulat, sporește starea generală de bine.

Cum se efectuează corect o detoxifiere?

În primul rând, o detoxifiere corectă se realizează doar cu alimente proaspete, neprocesate. Putem începe detoxifierea prin renunțarea la carne, timp de câteva zile, eventual înlocuirea acesteia cu ciuperci și fasole, năut sau linte. Treptat, putem apela la tot felul de rețete de sucuri, care vor avea rolul de a înlocui anumite mese ale zilei, de preferat ar fi să înlocuim micul dejun.

Ca un următor pas, în procesul de detoxifiere, este consumul mai des de citrice. Acestea contribuie la descompunerea moleculelor de grăsime, datorită cantității mari de vitamina C. Drept urmare, fiind un antioxidant natural, acidul din lămâie este de un real ajutor în procesul de curățare a organismului.

În alimentație se mai poate adăuga anghinarea, o plantă antioxidantă, bogată în: potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fosfor, fier, fibre, cât și într-o serie de vitamine precum A, C, K și complexul de B-uri. Totodată, pentru o detoxifiere corectă și sănătoasă, se administrează suplimente naturale pe bază de silimarină (armurariul fiind o sursă bogată de aceasta), anghinare (în cazul în care nu găsești de gătit această plantă) și colină.

Despre suplimentul pe bază de ingrediente standardizate, care ajută la detoxifiere

Benesio Hepafort este un astfel de supliment, care contribuie la protejarea celulelor hepatice și stimulează producerea de celule hepatice sănătoase, datorită extractelor de silimarină, anghinare și a colinei pe care le are în compoziție. Produsul susține procesul de detoxifiere a organismului, digestia și tranzitul intestinal normal și secreția biliară. Hepafort are proprietăți antioxidante și menține nivelul sangvin normal al transaminazelor hepatice, lipidelor și al trigliceridelor.

Ce este cel mai important, suplimentul alimentar conține ingrediente standardizate. Adică conține extracte din plante care sunt supuse unui proces tehnologic, prin care se concentrează componentele chimice cu efect terapeutic ale acestora, concomitent cu eliminarea unor componente fie inutile, fie nedorite. Astfel, prin concentrarea acestora se asigură o cantitate mai mare de ingrediente benefice din plante, într-o singură capsulă.

Așadar, silimarina, care conține armurariu, contribuie la protecția ficatului, având potențial de detoxifiere, și susținere a digestiei. Anghinarea ajută detoxifierea ficatului și susține fluxul de suc digestiv, menținând astfel sănătatea organului. Colina, pe de altă parte, contribuie la menținerea funcției normale a ficatului și la metabolismul normal al homocisteinei, lipidelor și macronutrienților.

Produsul Benesio Hepafort se gaseste in lantul de farmacii Catena. Detalii si pe Catena.ro, farmacie online.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial