BOLD, FEARLeSS, FRee!

Mai mult decât un machiaj sau o tendință de sezon, Yves Saint Laurent Beauty propune un stil de viață. Încurajează femeile să fie libere, să trăiască după propriile reguli și să sfideze convenționalul!

BOLD, FEARLeSS, FRee!
Am putea spune cu ușurință că Yves Saint Laurent a schimbat cursul modei și al frumuseții. Însă ar fi o manieră simplistă de a descrie întreaga activitate a brand-ului parizian. Piesele vestimentare și produsele de make-up au fost doar unealta prin care acesta a lansat o adevărată revoltă împotriva convenționalului și a cutumelor. Le-a oferit femeilor de pretutin-deni libertatea de a fi cine vor, puterea de a încălca regulile și curajul de ieși în evidență. Creațiile Yves Saint Laurent Beauty depășesc componenta estetică, transformându-se într-un mani-fest al autenticității, într-un simbol al avangardei.
Yves a fost un deschizător de drumuri, un vizionar, care nu s-a temut niciodată să meargă dincolo de convenții. Iar acest lucru l-a realizat nu doar prin croiurile atipice, prin texturile neconvenționale, ci și prin culorile extravagante. Deși negrul rămâne emblematic pentru casa de modă franceză, machiajul a fost întotdeauna dominat de culori puternice și pline de senzualitate. „După negru, culoarea mea preferată este fucsia', spunea Yves Saint Laurent. Iar în 1979 a reușit să trans-forme această culoare, până atunci asociată unui stil de viață decadent, într-un simbol al feminității moderne. Rujul apărut în acel an, în nuanța No.19 Fuchsia, a devenit rapid un must-have pentru toate femeile libere, care voiau să trăiască după propriile reguli și care nu erau dispuse să facă compromisuri. Yves Saint Laurent era întotdeauna în căutarea unor noi aventuri, iubea pericolul și tot ceea ce era catalogat de alții ca fiind imoral. Asocia toate aceste lucruri cu roșul aprins, pe care l-a integrat sub diferite forme în creațiile sale. Astăzi, Yves Saint Laurent Beauty îți pune la dispoziție rujuri și farduri de ochi în cele mai irezistibile nuanțe de roșu, care te vor ajuta să debordezi de încredere, feminitate și senzualitate în orice moment al zilei.

O altă culoare care a definit brand-ul încă din 1966, odată cu lansarea liniei Ready-to-Wear, Saint Laurent Rive Gauche, a fost portocaliul. Pentru Yves Saint Laurent această nuanță simboliza fericirea, spontaneitatea și zilele fierbinți de vară. Fiind un maestru al combinațiilor neașteptate, a aso-ciat portocaliul cu alte nuanțe la fel de puternice, demontând încă o dată vechile obiceiuri și pavând drumul spre un viitor optimist și plin de perspective.

Însă nu doar culorile îndrăznețe îl fascinau pe creatorul de modă francez. Era de-a dreptul fermecat de frumusețea, delicatețea și tonurile pielii. Tocmai de aceea, în 1968 a creat unul dintre primele look-uri transparente din istoria modei. Rochia neagră din șifon cu o fustă din pene de struț a însemnat mai mult decât o piesă vestimentară: a marcat începutul unei noi ere. O eră în care femeile erau în sfârșit  libere să-și dezvăluie corpul. Tonurile de nude joacă și astăzi un rol la fel de important în look-urile Yves Saint Laurent Beauty, fiind în continuare simbolul unei femei puternice, cura-joase și care reușește să se iubească exact așa cum e!

„În prezent, YSL Beauty parcurge linia trasată de monsieur Saint Laurent. Viziunea sa modernă despre couture, frumusețe și femei are și astăzi o rezonanță incredibilă. Combinațiile îndrăznețe și extravagante, cu note subtile de feminitate și eleganță, sunt des întâlnite în tendințele internaționale și își au rădăcinile în tensiunile realizate de casa YSL. Puterea pe care monsieur Yves Saint Laurent a dat-o femeilor este una colosală: libertate, culoare, curaj dar, mai ales, încredere. Prin aplicarea combinației iconice de culori – roșu și roz fucsia – puterea, încrederea și curajul femeilor nu mai cunosc limite.Principiul cromatic care stă la baza creării culorilor Rouge Pur Couture The Slim pornește de la cele patru nuanțe simbol ale casei YSL Beauty: Le Nu, Le Fuchsia, Le Rouge și L’Orange. Pornind de la aceste patru grupe cromatice, YSL Beauty creează nuanțe unice cu ajutorul cărora le oferă femeilor care le poartă eleganță, putere și libertate de exprimare în orice moment al zilei.Tendințele încep ușor-ușor să se îndrepte către look-uri fie extrem de natu-rale, fie extrem de dinamice și de colorate. Tenul, mai mult ca niciodată, primește o atenție specială atât în zona de skincare, cât și în zona de machiaj. Fondul meu de ten preferat este Touche Éclat Le Teint, un produs perfect pentru toate tipurile de ten (dar în mod special pentru cel uscat), ce nu încarcă chipul, îi oferă luminozitate și îl ajută să arate extrem de natural și de sănătos.

Cred că este nevoie, din când în când, să ne lăsăm purtați de val și să EXPERIMENTĂM! Machiaje diverse, culori noi, texturi… orice, până când ajungem să descoperim ceva ce ne reprezintă 100%. Vă recomand două palete de la YSL Beauty care sunt potrivite pentru ambele tendințe. Este vorba despre Couture Color Clutch TUXEDO și Couture Color Clutch SAHARIENNE.Buzele și sprâncenele reprezintă părțile esențiale ale chipului unei femei. Pentru un machiaj rapid, reușit și de mare efect, este nevoie doar de o culoare puternică pe buze și de o atitudine pe măsură, iar look-ul este gata. Cred că este evident că sunt o persoană perfecționistă, astfel că buzele trebuie să fie mereu perfect conturate și simetrice. Iar Rouge Pur Couture The Slim, cu aplicatorul său inedit, îmi permite să realizez foarte ușor con-turul perfect. În plus, pigmenții intenși mă ajută să colorez fără efort buzele, chiar și în punctele mai dificile, cum ar fi colțurile gurii.

Pornesc aplicarea din centrul buzei, către extremități, iar la final mă folosesc de conturul buzelor realizat anterior cu creionul Dessin des Lèvres pentru a perfecționa aspectul final al buzelor.
Be wild, be fierce and stay safe!' Cristian Bucă, National Make-up Artist Yves Saint Laurent Beauty

Realizatoare:Gabriela Calițoiu și Daria Georgescu

Fotografii: Oltin Dogaru

Machiaj: Cristian Bucă/National Makeup Artist YSL Beauty

Coafură: Denis Iancu

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty