5 rețete simple pentru buna dispoziție

5 rețete simple pentru buna dispoziție

Vremea rece și mohorâtă de afară și vremurile tulburi pe care le traversăm îți afectează starea interioară? Păstrează-ți voia bună și echilibrul rezervându-ți timpul necesar pentru a-ți face mici plăceri care să te binedispună!

Amănuntele care pot transforma o zi obișnuită în una specială

Chiar dacă știi că mâine te așteaptă o zi încărcată, planifică-ți activitățile din timp, astfel încât să eviți situațiile de criză. Mai întâi de toate, rezervă-ți timpul necesar pentru a-ți începe ziua într-un mod plăcut: cafeaua preferată, o bucățică de ciocolată care îți va bucura papilele gustative și îți va crește nivelul de serotonină, o melodie care îți dă o stare de bine. Când îți începi ziua cu zâmbetul pe buze, îți va fi mult mai ușor să faci față provocărilor.

Iată ce mai poți face atunci când oboseala începe să te ajungă din urmă sau grijile tind să îți ocupe tot timpul:

  1. Elimină presiunea interioară. Cea mai bună modalitate prin care poți face acest lucru este să îți descarci sufletul. Pentru asta sunt prietenii: stabilește o întâlnire cu prietena ta cea mai bună, iar dacă nu este posibil, sun-o și las-o să te ajute să depășești momentul dificil. O altă variantă este să ții un jurnal zilnic, în care să îți notezi problemele și stările pe care le ai. Vizualizarea acestora te va ajuta să îți structurezi mai bine în minte și posibilele soluții.
  2. Ia o pauză. Cu siguranță, lumea nu se va opri în loc dacă îți iei o zi-două libere de la serviciu și dai o fugă până la munte sau la mare, să îți reîncarci bateriile. Poți să alegi o destinație pe care o cunoști deja sau să te bucuri din plin de senzația de libertate, optând pentru un loc pe care ți-ai dorit de mult timp să îl vezi, dar încă nu ai ajuns acolo.
  3. Schimbă-ți look-ul. Femeilor le place în mod special să se reinventeze, să își schimbe coafura, tipul de machiaj sau vestimentația. Chiar dacă ai de mers la serviciu, poți opta pentru o rochie de zi nouă, care să îți pună feminitatea în evidență. Poți alege dintr-o gamă largă de rochii de zi de la Bogas, moderne și de calitate. Când arăți mai bine, îți crește stima de sine și te simți mai bine în general. În plus, le vei face o bună impresie și celor din jur.
  4. Organizează o petrecere în pijamale la sfârșit de săptămână. Comandă pizza în loc să gătești și lasă cale liberă distracției: muzică, dans, jocuri de societate, vizionarea unei comedii etc. Tensiunile vor dispărea, iar viața îți va părea mai roz.
  5. Relaxează-te la SPA sau chiar la tine acasă: pregătește-ți o baie prelungită cu spumă sau uleiuri aromate – aromaterapia este și ea o soluție eficientă pentru relaxare, uleiurile esențiale reușind să trateze diverse stări emoționale -, aprinde lumânări, fă-ți un tratament cosmetic la care visai demult. Un masaj va fi mai mult decât binevenit, dacă are cine să ți-l facă.

Iată, așadar, cum poți să rupi ritmul zilnic, de multe ori amețitor, și să intercalezi între sarcinile cotidiene și activități plăcute, care te vor ajuta să te simți mai bine în pielea ta și îți vor fi utile atât pentru fizic, cât și pentru psihic.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial