5 factori de risc ce îți pun în pericol sănătatea ochilor

e deteriorează văzul în timp. Majoritatea românilor neglijează un consult de specialitate până când problema ne afectează activitatea zilnică și creează un disconfort la nivelul globului ocular, migrene, senzația de ochi iritați și oboseală. 

5 factori de risc ce îți pun în pericol sănătatea ochilor

Care sunt obiceiurile ce afectează ochii?

Anumite obiceiuri pot fi eliminate de către orice persoană sau prevenite prin diferite metode, de aceea este important să acționăm din timp pentru a nu afecta vederea ochilor.

  1.  Fumatul este factorul principal ce periclitează sănătatea ochilor, iar acesta este cauza principală pentru apariția timpurie a bolilor de degenerescență musculară. Acest tip de afecțiune este împărțită în două tipuri: umedă și uscată. Atunci când apare, boala poate afecta drastic viziunea oculară provocând încețoșare privirii. Cei care fumează au cu șanse mai mari să dezvolte aceste problemele, cu până la cinci ani mai devreme la perioada bătrâneții.
  1. Un alt pericol este folosirea în exces a luminii albastre generată de device-urile, precum: telefonul, tableta sau laptop, fără a face un control oftalmologic la un cabinet specializat, precum Infosan, periodic. Aceasta poate contribui la agravarea senzației de ochi uscați și apariția insomniilor. În ziua de astăzi, copiii sunt cei mai expuși la acest risc, dar acesta poate fi combătut prin ochelari de protecție împotriva luminii artificiale care sunt disponibili în majoritatea clinicilor precum Infosan.
  1. Persoanele care petrec prea mult timp în soare sau se duc des în destinații de vacanță însorite se află ți ele sub riscul de expunerea la razele UV. Fără ochelari de soare corespunzători cu factori de protecție UV 400, globii oculari sunt drastic afectați de către razele nocive ale soarelui.
  1. Alcoolul este și el un agent nociv, fiind produsul ce creează slabirea viziunii periferice, sindromul cronic al ochiului uscat și încețoșarea vederii. Consumul de alcool trebuie făcut în moderație, dar tinerii sunt puși în pericol prin predispoziția de a exagera în contexte sociale precum petrecerile.
  1. Neglijarea unei alimentații sănătoase poate sprijini probleme de vedere. Ochii, ca oricare alt organ, au nevoie de alimente bogate în acizi grași benefici și vitamine. De aceea, este important să consumăm pește care este bogat în Omega 3 și mâncăruri bogate în vitamina A și B2, precum: ouă, lactate, sparanghel, avocado, nucile, ciupercile, coacazele, etc. Suplimentele sunt o alternativă benefică pentru a sprijini alimentația sănătoasă și pentru a oferi o vitalitate puternică ochilor.

Este necesar să ne protejăm ochii încă de tineri cu cât mai mare putință, reducând sau chiar eliminând factorii nocivi: fumatul și consumul de alcool. De asemenea, aceștia trebuie hrăniți cu alimentele necesare, protejați de lumina artificială și razele UV care sunt prezente în permanență în viața noastră.

Consultația oftalmologică reprezintă cea mai sigură metodă pentru depistarea afecțiunilor oculare și prevenirea deteriorării viziunii. La vârste fragete, ochelarii de corecție pot chiar să restabilizeze muschiul ochilor și să refacă rezistența acestuia.


Sursa foto: unsplash.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial