Ultimele clipe din viața Reginei Elisabeta a II-a. Suverana a murit înconjurată de familia sa

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de familia sa, la Castelul Balmoral.

Ultimele clipe din viața Reginei Elisabeta a II-a. Suverana a murit înconjurată de familia sa

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de Palatul Buckingham printr-un comunicat oficial.

„Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază.
Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se arăta în anunțul oficial al Casei Regale Britanice.

Toți copiii Majestății Sale s-au grăbit să ajungă ieri la Balmoral, după ce medicii au devenit „îngrijorați” pentru sănătatea ei. Regele Charles al III-lea a călătorit la Balmoral împreună cu soția sa, ducesa de Cornwall. Prințesa Anne, se afla deja în Scoția, îndeplinind angajamente, și a ajuns imediat la Balmoral. De asemenea, Prințul William a mers și el la Castelul Balmoral, în timp ce soția sa, Kate, a rămas la Windsor cu copiii lor. Totodată, Prințul Harry a călătorit la Castelul Balmoral din Scoția pentru a fi alături de Regina Elisabeta a II-a, după ce s-a aflat despre starea de sănătate precară a monarhului britanic, a declarat joi un purtător de cuvânt.

Familia Regală Britanică a emis un comunicat, în numele lui Charles, fiul Reginei Elisabeta a II-a, cel care devine noul Rege al Marii Britanii după moartea mamei sale.

„Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de o tristețe profundă pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran atât de prețuit și a unei mame îndrăgite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită în toată țara, în rândul teritoriilor și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi consolați și susținuți de respectul și afecțiunea profundă care i-au fost purtate Reginei.”

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi depus la Catedrala din Edinburgh, iar apoi va fi transportat la Londra cu trenul regal. Procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Catedrala Westminster va avea loc trei zile mai târziu.

Funeraliile de stat sunt așteptate să aibă loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, în centrul Londrei, unde vor participa familia regală, precum și 2.000 de șefi de stat, prim-miniștri și președinți, membri ai familiei regale europene și personalități importante din viața publică din întreaga lume.

Citește și:
Diana, antieroina care a salvat monarhia

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people