Televiziunile americane au întrerupt discursul lui Donald Trump din cauza dezinformărilor promovate de acesta

În stilul caracteristic, Donald Trump a început să facă acuzații nefondate și să vorbească despre "fraudarea alegerilor."

Televiziunile americane au întrerupt discursul lui Donald Trump din cauza dezinformărilor promovate de acesta

La două zile de la alegerile prezidențiale din Statele Unite, numărătoarea voturilor continuă, dar se pare că președintele în funcție Donald Trump pierde teren în favoarea contracandidatului său democrat, Joe Biden. Trump a început un lung discurs televizat prin intermediul căruia a vorbit din nou fără dovezi despre cum alegerile ar fi fraudate, ceea ce a făcut ca majoritatea televiziunilor să întrerupă difuzarea discursului.

După întreruperea discursului pe canalul MSNBC, prezentatorul Brian Williams a spus: „Ei bine, iată-ne din nou în poziţia neobişnuită de a trebui nu numai să-l întrerupem pe preşedintele Statelor Unite, ci şi să îl corectăm.” La fel au făcut și NBC News și ABC News.

Chiar dacă CNN a decis să nu îi taie microfonul lui Donald Trump, prezentatorul Jake Tapper a făcut un comentariu pe marginea acestuia: „Ce noapte tristă pentru Statele Unite ale Americii să-și vadă președintele acuzând în mod fals oamenii că au încercat să fure alegerile.” Nici Fox News nu au întrerupt discursul lui Donald Trump.

Televiziunile l-au mai întrerupt pe președintele american și cu alte ocazii, cum ar fi în martie, când Donald Trump a început să-și contrazică experții în sănătate pe tema pandemiei de coronavirus. De asemenea, Twitter a cenzurat postările lui Donald Trump, menționându-le ca fiind informații lipsite de probe. Din cauza lui, hashtag-ul #stealing a fost interzis de pe Facebook și Twitter pentru a mai stopa propagarea de știri false.

Probabil vineri vom afla rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Joe Biden este candidatul care primește cele mai multe voturi din istoria alegerilor din SUA, iar Donald Trump s-ar situa în acest clasament în poziția a treia. Cu toate astea, rezultatul nu este încă clar, deși ambii candidați și-au anunțat deja victoria la Casa Albă.

Citește și:
Mai multe celebrități au anunțat că vor părăsi SUA dacă Donald Trump va fi reales

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people