Roxen – reprezentanta României la Eurovision 2020

România va participa în luna mai la concursul internaţional Eurovision cu o piesă interpretată de Roxen, o artistă în vârstă de 20 de ani.

Roxen – reprezentanta României la Eurovision 2020

Roxen, cunoscută pentru hit-urile You dont love me și Ce-ţi cântă dragostea este artista care va reprezenta România la Eurovision 2020, concurs care va avea loc la Rotterdam, Olanda, în luna mai.

Anul acesta, selecţia în vederea Finalei Naţionale s-a concentrat, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de către o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum: abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală, expresivitatea.

Decizia finală de selecţie a vocii care să ne reprezinte la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de dna Florentina Aron, notar public.

Pe 1 martie, în cadrul finalei naționale Eurovision, Roxen la interpreta 5 piese, iar publicul român și juriul de specialitate va vota și va alege melodia preferată, cea pe care Roxen o va interpreta la Eurovision 2020.

Roxen, o apariţie surprinzătoare în peisajul muzical, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. A participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă.

„În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen pentru TVR.

Roxen are deja două piese în topurile muzicale ale momentului: You dont love me feat Sickotoy şi Ce-ţi cântă dragostea, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa You dont love me s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioanede vizualizăripe YouTube.

Videoclipul piesei Ce-ţi cântă dragostea a acumulat peste 9 milioane de vizualizări pe YouTube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România.

Citește și:
ELLE Song Connection | Roxen (VIDEO)

Foto: TVR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people