Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 72 de ani de căsătorie, iar mesajele de felicitare au fost impresionante

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip au aniversat 72 de ani de la căsătorie.

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh formează unul dintre cele mai solide și faimoase cupluri, iar povestea lor de dragoste este cu adevărat una specială.

Ei s-au cunoscut când Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip 18 ani. Cei doi s-au căsătorit la o vârstă destul de fragedă, mai precis când Prințul Philip avea 26 de ani, iar Regina Elisabeta avea 21 de ani. Ceremonia celor doi a avut loc pe data de 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Nunta celor doi a fost cu atât mai spectaculoasă, cu cât a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de oameni, fiind difuzată la BBC. Regina Elisabeta a II-a a purtat la nuntă o rochie fabuloasă, care a avut ca sursă de inspirație tabloul „Primavera” de Sandro Boticelli și a fost creată de Norman Hartwell, având o trenă de 7 metri decorată cu perle și cristale. 

Și cum această zi specială nu putea trece neobservată, Ducele și Ducesa de Cambridge au ales să le transmită celor doi un mesaj special. „Le dorim Majestății Sale și Ducelui de Edinburgh la mulți ani cu ocazia aniversării celor 72 de ani de căsătorie”, a fost mesajul lor de pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Wishing Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh a very happy 72nd Wedding Anniversary! 📷PA

O postare distribuită de Kensington Palace (@kensingtonroyal) pe

De asemenea, Meghan Markle și Prințul Harry au postat pe Instagram o fotografie cu cei doi, alături de un mesaj emoționant. „La mulți ani Majestății Sale Regina și Ducelui de Edinburgh. În această zi, în urmă cu 72 de ani, cei doi s-au căsătorit la Westminster Abbey. Felicitări!”

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt veri de gradul al treilea, dar acest lucru nu le-a împiedicat pe familiile lor să le aranjeze căsătoria. Cei doi au împreună patru copii, Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne.

Dacă îți dorești să afli mult mai multe detalii despre viața celor doi, serialul „The Crown” de pe Netflix, ajuns deja la sezonul al treilea, surprinde viața Reginei Elisabeta a II-a, dar și evenimentele care au marcat întreaga familie regală britanică.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip: una dintre cele mai frumoase povești de dragoste

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people