Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip: una dintre cele mai frumoase povești de dragoste

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip a fost una dintre cele mai admirate.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip: una dintre cele mai frumoase povești de dragoste

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, o poveste care ar putea fi cu ușurință transformată într-un film. De altfel, serialul The Crown, de pe Netflix, surprinde relația dintre cei doi în contextul vieții tumultoase a prințesei devenite regină la 26 de ani și una dintre cele mai puternice și importante femei din lume. Dar serialul nu spune toată povestea; ca orice relație, bineînțeles că și această a avut suișuri și coborâșuri însă ce este important este că a rezistat peste 70 de ani.

Cei doi s-au cunoscut atunci când tânăra prințesă avea doar 13 ani. Elizabeth s-a îndrăgostit la prima vedere de Philip, un băiat mai mare decât ea, cu o personalitate rebelă. Se pare că cei doi sunt veri de gradul trei, însă asta nu le-a oprit pe familiile lor să vorbească și să le aranjeze căsătoria încă de atunci.

Philip, pe atunci în vârstă de 18 ani, nu i-a acordat la început prea multă atenție lui Elizabeth, însă aceasta nu s-a dat bătută și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l obține pe cel pe care și-l dorea cu atât de multă ardoare.

Ea a început să îi scrie scrisori pe când acesta a intrat în marină, mândrindu-se cu alesul ei care își servea țara. Așa cum știm și din serialul The Crown, familia regală nu a fost de acord de la început cu această căsătorie, din cauza legăturilor surorilor lui Philip cu naziștii și din cauză că acesta fusese exilat din țara sa natală. Cu toate acestea, în vara anului 1946, după război, Philip a cerut-o în căsătorie pe Elizabeth iar ea a acceptat imediat, fără ezitare.

După un an, Regele și Regina și-au dat, cu reținere, binecuvântarea, și cei doi s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947. Philip a renunțat la toate titlurile lui pentru Elizabeth și a făcut mai multe sacrificii pentru ea de-a lungul timpului, printre care a renunțat și la fumat.

Rochia de mireasă a celei care este acum Regina Marii Britanii a fost inspirată de tabloul Primavera de Sandro Boticelli și a fost creată de Norman Hartwell, cu o trenă lungă de 7 metri decorată cu perle și cristale.

Citește si:
Meghan Markle a dezvăluit un secret interesant despre Prințul Harry

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle