Regina Elisabeta a II-a încalcă o regulă importantă vorbind despre Brexit

Ne-am obișnuit ca Meghan Markle și ceilalți membri mai tineri ai familiei regale să încalce regulile, însă se pare că și Regina Elisabeta a II-a a făcut-o vorbind despre Brexit.

Regina Elisabeta a II-a încalcă o regulă importantă vorbind despre Brexit

Membrii familiei regale trebuie să urmeze de obicei un protocol strict și numeroase reguli, însă câteodată ei aleg să le încalce și să depășească limitele tradiționale. Ne-am obișnuit ca acest lucru să se întâmple în cazul Prințului William, a Prințului Harry și a soțiilor lor, însă chiar și Regina Elisabeta a II-a se pare că încalcă anumite reguli, deși de obicei este foarte strictă.

Așa cum probabil știai deja, membrii familiei regale britanice trebuie să fie apolitici în public, adică nu pot vota și nici nu-și pot exprima părerea în subiecte cu temă politică. Ei trebuie să aibă o atitudine neutră față de problemele politice, acest lucru fiind precizat și pe site-ul familiei regale. Potrivit acelor informații, Regina Elisabeta a II-a trebuie să rămână „strict neutră cu respect pentru problemele politice”, fără „a putea să voteze sau să susțină alegerile”.

Așa cum probabil știi deja, în Regatul Unit se vorbește despre Brexit, ca urmare a deciziei controversate de a părăsi Uniunea Europeană, decizie luată în urma votului din 2016.

Regina Elisabeta a II-a a făcut în ultimul timp mai multe remarci despre Brexit, în ciuda protocolului regal, iar ultimul discurs pe această temă l-a ținut în cadrul unui eveniment ce marchează centenarul Sandringham Womens Institute.

Majestatea Sa a spus că este nevoie de respect și de o privire ansamblu, iar o mulțime de oameni au interpretat cuvintele ei drept o referire la dezbaterile despre Brexit din ultimul timp.

„Desigur, fiecare generație are parte de noi provocări și oportunități. În timp ce căutăm noi răspunsuri în epoca modernă, eu, una, prefer reţete testate şi încercate, de exemplu, să vorbeşti de bine de celălalt şi să respecţi puncte de vedere diferite; să colaborezi pentru a găsi un teren comun, să nu pierzi niciodată din vedere situaţia în ansamblu”, a mai spus regina, aceste cuvinte fiind văzute drept un îndemn pentru clasa politică de a renunța la Brexit. Un astfel de mesaj a transmis Regina Elisabeta a II-a și în discursul de Crăciun, vorbind despre unitate și respect față de cei din jurul nostru.

Mulți sunt de părere că Meghan Markle ar putea fi o influență pentru Regina Elisabeta a II-a și implicarea sa din ultimul timp, Ducesa încălcând protocolul având în vedere că este destul de vocală când vine vorba despre drepturile femeilor și ale animalelor.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a a avut și în 2014 un discurs care a fost interpretat drept a fi politic. Înainte ca Meghan să intre în familia regală, Regina a fost criticată pentru a spus în seara referendumului independenței Scoției că Majestatea Sa speră că oamenii se vor gândi foarte bine la viitorul lor.

Citește și:
Michelle Obama dezvăluie părerea pe care Regina Elisabeta a II-a o are față de protocolul regal

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people