Reacțiile Casei Regale după interviul incendiar acordat de Harry și Meghan Markle

Reacțiile Casei Regale după interviul lui Oprah cu Harry și Meghan întârzie să apară oficial, dar surse apropiate Palatului au dezvăluit o întrunire de criză pentru a răspunde acuzațiilor.

Reacțiile Casei Regale după interviul incendiar acordat de Harry și Meghan Markle

Reacțiile Casei Regale la dezvăluirile și acuzațiile aduse de Prințul Harry și Meghan Markle întârzie să apară oficial, dar la Buckingham Palace au loc întâlniri între membrii familiei, în vreme ce surse din interior susțin că Regina Elisabeta ar fi refuzat încă să semneze o declarație care să răspundă situației.

Întâlnirea de criză, anunță presa britanică, nu ar fi ajuns la nici un rezultat concret încă, în vreme ce tot presa comentează intens acuzațiile de rasism la adresa Casei Regale, iar printre supușii reginei se dezbate iar ideea abolirii monarhiei, un subiect care nu a mai fost atât de discutat de la decesul Prințesei Diana.

Reacțiile Casei Regale, arată surse din interior citate de Daily Mail, sunt de „tristețe și intens șoc personal” dat fiind că Prințul Harry „a apăsat butonul nuclear împotriva propriei familii”, acuzând-o de rasism, dar și că ar fi refuzat să îi acorde ajutor lui Meghan atunci când aceasta ar fi devenit suicidală în timpul primei sarcini. Dezvăluirile din interviul acordat lui Oprah Winfrey au arătat și că Prințul Charles a decis să nu îl mai finanțeze pe Harry, ba chiar nici nu i-a mai răspuns acestuia la telefon, că familia regală ar fi refuzat să îi acorde protecție lui Archie, și că palatul nu a luat nici o măsură împotriva presei tabloide care a atacat-o pe Meghan în repetate rânduri.

The Times anunță că reacțiile Casei Regale ar fi trebuit deja să apară într-un comunicat care să susțină dragostea familiei pentru cuplul înstrăinat, dar se pare că regina nu s-a grăbit să aprobe declarația. Daily Mail a aflat între timp că membrii Casei Regale au urmărit interviul chiar în noaptea în care acesta a fost transmis în Statele Unite, unde a fost urmărit de peste 17 milioane de oameni în direct. De asemenea, interviul a fost urmărit și de secretarul reginei, Sir Edward Young, și de secretarul Prințului Charles, Clive Alderton, chiar de la Buckingham Palace.

Dis de dimineață au început să fie ținute întâlniri de criză, Regina Elisabeta a II-a consultându-se cu fiul ei, dar și cu nepotul, Prințul William. Surse din interior au mai dezvăluit și că „există senzația de a fi nevoiți să păstreze tăcerea, dar în același timp să arate bunătate și compasiune. Mulți oameni vor să spună lucruri, dar nimeni nu ar avea de câștigat dintr-o astfel de bătălie. După ce totul se va fi sfârșit, vor trebui construite poduri între ei, până la urmă.”

Chiar dacă oficial reacțiile Casei Regale nu au apărut, Vanity Fair anunța că Prințul Charles este „într-o stare de disperare” legată de interviu. Sarah Gristwood, expertă în familia regală, este citată spunând că „Chiar acum, când Charles a început să devină mai popular ca viitor rege, are parte de o lovitură majoră pentru reputația lui. I se pare că fiul său l-a dezamăgit. E greu de știut dacă Harry este conștient de daunele pe care le-a produs. Chiar a intenționat să își pună tatăl și familia în această lumină? Nu știm.”

O altă expertă în problemele Casei Regale, Katie Nicholl, a vorbit și despre Prințul William, care ar fi devastat după ce soția lui, Kate Middleton, a făcut subiectul unei alte dezvăluiri, conform căreia aceasta ar fi făcut-o pe Meghan Markle să plângă în preajma nunții.

„William este devastat de interviu. Nu uitați că Ducesa de Cambridge este târâtă în această poveste și lui William nu îi place asta și, desigur, relația dintre fiu și tată este fragilă. Cred că ideea că și Kate este implicată va fi supărătoare pentru ea, pentru că în culise ea a încercat din greu să funcționeze ca un mediator între Harry și William. A fost foarte întristată de conflictul dintre cei doi. Nu uitați nici cât de apropiată este ea de Harry.”

Reacțiile Casei Regale erau așteptate oficial luni, pe 8 martie.

Citește și:
Meghan Markle acuză familia regală de rasism în interviul cu Oprah Winfrey

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people