Reacția Prințului Harry, după ce reprezentanții Palatul Buckingham i-au refuzat o cerere cu semnificație deosebită pentru el

Oficialitățile de la Palatul Buckingham au refuzat să depună la ceremonia din Londra, organizată cu ocazia Zilei Armistițiului, o coroană de flori din partea Prințului Harry.

Reacția Prințului Harry, după ce reprezentanții Palatul Buckingham i-au refuzat o cerere cu semnificație deosebită pentru el

Duminică, familia regală britanică a comemorat Ziua Armististitiului. Aceasta marchează pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale, la Compiegne, în Franţa, eveniment ce a pus capăt Primului Război Mondial pe Frontul de Vest. Conform tradiției, în această zi sunt aduse omagii tuturor soldaților care au murit în Primul Război Mondial. În Marea Britanie, aproape un milion de oameni, atât soldați, cât și civili și-au pierdut viața în timpul acestui război. George al V-lea este cel care a instituit în Anglia această ceremonie, ce are loc încă din 1919.

Dumincă, Prințul Charles și Prințul William am depus la Londra coroane de flori pentru victimele Primului Război Mondial. Se pare că Prințul Harry le-a cerut membrilor familiei sale să depună o coroană de flori în numele său, însă oficialitățile de la Palatul Buckingham au refuzat, motivând că Harry „nu mai reprezintă monarhia”.

O sursă apropiată a declarat pentru site-ul People că, în ciuda faptului că Harry „înțelege că nu mai are același rol formal în familie, dar a fost întristat și dezamăgit de decizie.”

Așa că, Prințul Harry și Meghan Markle au fost nevoiți să aducă un omagiu soldaților căzuți la datorie în Primul Război Mondial, în Los Angeles. Cei doi au vizitat Cimitirul Național din Los Angeles, unde au depus mai multe coroane de flori.

Evenimentul este unul cu o încărcătură emoțională extrem de mare pentru Prințul Harry, mai ales fiindcă acesta a făcut parte din armata britanică timp de zece ani. Harry a adus o coroană de flori, pe care era inscripționată următorul mesaj: „Pentru toți cei care au servit și încă servesc țara. Vă mulțumesc”.

De asemenea, cuplul a lăsat flori la mormintele a doi soldați, care au căzut în Primul Război Mondial și au mai oferit o altă coroană de flori pe care scria „În memoria celor care și-au oferit viața pentru a-și apăra țara”.

Citește și:
Prințul William a refuzat să îi viziteze pe Prințul Harry și Meghan Markle imediat după nașterea lui Archie

Foto: profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people