Prințul Carl Philip al Suediei a dezvăluit că suferă de dislexie

Prințul Carl Philip al Suediei a dezvăluit că este dislexic, el explicând că a trecut prin momente dificile din cauza comentariilor celor care nu știau că suferă de această tulburare.

Prințul Carl Philip al Suediei a dezvăluit că suferă de dislexie

Prințul Carl Philip al Suediei a dezvăluit că suferă de dislexie, el povestind că a trecut prin momente dificile când numeroase persoane au glumit pe seama faptului că acesta a citit greșit numele unor persoane la televizor.

În urmă cu cinci ani, în cadrul unei transmisii la televizor, Prințul Carl Philip a întâmpinat dificultăți la cititrea numelui unui câștigător al unei competiții sportive. Prințul în vârstă de 39 de ani a fost atunci criticat de numeroase persoane, însă acest lucru l-a făcut pe el să creeze o fundație și să dezvăluie că suferă de această tulburare.

„Oamenii au fost foarte duri cu mine”, a spus Prințul Carl Philip.

Ce este dislexia?

Dislexia este o tulburare de citire manifestată prin citirea lentă, cu greşeli și dificultăţi în înţelegerea textului citit, în ciuda unul nivel normal de inteligență. De obicei această tulburare se manifestă în copilărie, însă ea nu este vindecată, ci afectează viața unei persoane și la maturitate. Dislexia afectează aproximativ 10% din populație, iar confundarea literelor, citirea lentă, citirea silabelor în sens invers, dificultățile în înțelegerea textului citit sunt doar câteva dintre manifestări.

Prințul Carl Philip a vorbit deschis despre dislexie în cadrul summitului Dyslexia Global care a avut loc în Londra, la începutul lunii. El a declarat că înainte să facă această dezvăluire este foarte îngrijorat că nu va vorbi corect: „Îmi era teamă că nu pot spune corect toate cuvintele… respectul de sine era foarte scăzut”. Acesta a declarat că se simțea „prost” din cauza comentariilor apărute, simțind că nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Din fericire însă, Prințesa Sofia, soția lui, a declarat că în ultimul timp Prințul Carl Philip are mai multă încredere în sine, el fiind cel care le citește povești în fiecare seară celor doi copii, Alexander și Gabriel.

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia au întâmpinat și alte probleme de la începutul relației. Sofia, considerată a fi echivalentul lui Meghan Markle în Suedia, a participat la versiunea suedeză a emisiunii Paradise Hotel și a pozat topless pentru mai multe reviste, acest lucru atrâgând numeroase comentarii negative. „A fost foarte dificil. Oamenii avea comentarii pentru orice, de la ce fac la cum arăt.”

Prințul Carl Philip este al doilea în ordinea de succesiune la tron și este singurul fiu al Regelui Carl Gustaf și a Reginei Silvia. În urma unei legi din 1980, moștenitoarea tronului este sora mai mare a acestuia, Prințesa Victoria.

Fundația creată de Prințul Carl Philip și soția lui, Prințesa Sofia, are ca scop atragerea atenției asupra dislexiei, dar și combaterea bullying-ului și a urii în mediul online.

Citește și:
Prințesa Sofia a Suediei recunoaște că a avut probleme la începutul relației cu Prințul Carl Philip

Foto: Instagram (@prinsparet)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people