Principele Nicolae și Alina Binder s-au căsătorit

Principele Nicolae și Alina Binder s-au căsătorit astăzi, 30 septembrie, în Sinaia.

Principele Nicolae și Alina Binder s-au căsătorit astăzi, 30 septembrie, în Sinaia, aceasta fiind prima căsătorie regală din ultimii 70 de ani care a avut loc în acest oraș.

Principele Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit civil cu Alina-Maria Binder în 2017, în Anglia, iar cei doi s-au cununat astăzi religios la biserica Sf. Ilie din Sinaia, slujba putând fi urmărită pe un ecran amplasat în fața bisericii. Recepția are loc la Casino Sinaia, în Sala Oglinzilor.

Principele Nicolae și Alina Binder au două perechi de nași și cinci de cavaleri și domnișoare de onoare. După ceremonie, aceștia au plecat cu caleașca pe Bulevardul Carol I spre Cazinoul din Sinaia, iar pe drum ei au fost însoțiți de Junii Braşovului, de grupuri folclorice din Bucovina şi din alte ţinuturi străvechi româneşti, potrivit adevarul.ro.

Alina Binder a ales să poarte o rochie creată de un designer român, Parlor. Pentru ținutele pe care le va purta Alina astăzi a fost nevoie de o documentare amplă, sursul de inspirație și referințele istorice fiind atât ținutele tradiționale purtate în România rurală a anilor trecuți, cât și ținutele de mireasă occidentale, purtate de regalități.

„Alina a dorit să poarte ceva de inspirație tradițională și pentru că era cel mai aproape de sufletul ei, am ales ca pentru broderia rochiei pe care o va purta la ceremonia religioasă, să reinterpretăm elemente din portul tradițional al bunicii sale. Broderia îmbogățește trena și subliniază linia decolteului și manșetele și este realizată manual, din cristale și fir de bumbac satinat”, a declarat designerul.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Rochia este creată din 14 metri de mikado de mătase, iar voalul din patru metri de tul de mătase brodat manual cu flori de câmp, preferatele miresei.

Bijuteria capilară este creația Magnolia Atelier și completează perfect tinuta. Această bijuterie a fost executată integral manual, la ea lucrându-se peste 30 de ore și a fost desenată special pentru Alina. Bijuteria este împletită cu fir de argint, cristale ivoar și argintii.

Alina, alături de Veronica Zaharia, designerul Parlor, a decis ca cea de a doua rochie, să fie una fluidă, plisată manual. „Ca element de conexiune între cele două rochii, am folosit broderia din talie și de pe decolteu, inspirată din același port al bunicii ei”, a declarat designerul Parlor.

Cele șase domnișoare de onoare poartă rochii de matase într-o nuanță pastel, creații Parlor inspirate din epoca victoriană.

Principele Nicolae a oferit zilele acestea mai multe detalii despre tortul mirilor. Acesta va fi realizat de Les Pivoines. Restul preparatelor vor fi pregătite de Fratelli Grup, iar aranjamentele florale au fost realizate de Maison Dadoo.

Citește și:
ELLE EXCLUSIV-interviu cu Alexandru Dadoo, organizatorul nunții Principelui Nicolae

Foto: Libertatea, PR (Parlor), Instagram (@maisondadoo)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people