Momentul transmiterii votului României pentru Eurovision nu ar fi fost împiedicat de probleme tehnice. Dezvăluirile vedetei TVR, Eda Marcus: „Au fost doar un pretext”

Votul României la Eurovision a fost anulat, reprezentanții concursului susținând că a fost vorba de o problemă tehnică. Pe de altă parte, vedeta TVR, Eda Marcus, a făcut noi dezvăluiri.

Momentul transmiterii votului României pentru Eurovision nu ar fi fost împiedicat de probleme tehnice. Dezvăluirile vedetei TVR, Eda Marcus: „Au fost doar un pretext”

Ediția cu numărul 66 a concursului Eurovision Song Contest s-a încheiat cu o controversă, după ce Ucraina a fost câștigătoarea serii. Votul juriului din România a fost anulat și nu a mai putut fi transmis în direct pe motiv că ar fi existat probleme tehnice. Cu toate acestea, dovada că lucrurile nu au stat așa cum s-a spus inițial a fost dezvăluită chiar de vedeta TVR, Eda Marcus.

Votul României de la Eurovision nu a suferit probleme tehnice

În acest context, a apărut o înregistrare care o înfățișează pe Eda Marcus, surprinsă de faptul că nu a mai intrat în direct pentru a anunța votul României. Prezentatoarea trebuia să intre live pentru a anunța decizia juriului nostru, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Ba mai mult, publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului a stârnit și mai multă indignare.

În cadrul înregistrării video, Eda este surprinsă câteva secunde înainte să intre în direct, ca mai apoi să afle de la Mika, prezentatorul faimosului show, că România suferă câteva probleme tehnice și nu își mai poate prezenta votul. „What?! Nu cred. Deci nu cred”, a fost reacția prezentatoarei de la TVR. Vedeta a publicat momentul pe pagina sa de Instagram și a explicat ce s-a întâmplat.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur și simplu peste noi ca și când nu am fi existat…”, a transmis Eda Marcus.

TVR a transmis lista juriului și punctajele reale

Potrivit ultimelor informații primite într-un comunicat de presă, ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, s-a transmis lista juriului, dar și punctajele acordate de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

  • Moldova-12 puncte
  • Grecia-10 puncte
  • Polonia-8 puncte
  • Olanda-7 puncte
  • Azerbaidjan-6 puncte
  • Australia-5 puncte
  • Italia-4 puncte
  • Spania-3 puncte
  • Finlanda-2 puncte
  • Lituania-1 punct

De asemenea, TVR a transmis că a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod netransparent.

Citește și:
Cum a răspuns Adela Popescu celor care au criticat-o pentru ținuta purtată la botezul fiului lui Cabral & Andreea Ibacka

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people