Michelle Obama sună locuitorii din Washington să le spună cum pot beneficia de teste gratuite pentru coronavirus

Locuitorii din Washington au fost sunați în ultima săptămână de Michelle Obama, care le-a oferit indicații despre testările gratuite la care au acces în oraș.

Michelle Obama sună locuitorii din Washington să le spună cum pot beneficia de teste gratuite pentru coronavirus

Locuitorii din Washington au primit în ultimele zile apeluri telefonice de la nimeni alta decât fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. Telefoanele fac parte dintr-un proiect realizat de Obama împreună cu primăria orașului Washington, inițiat de primărița Muriel Bowser. Cele două și-au propus să încurajeze populația să se testeze, în cazul în care prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus.

„Din partea primarului Bowser, vreau să împărtășesc cu voi informații despre testările gratuite din District of Columbia, pentru locuitorii din Washington care au simptome”, au auzit rezidenții la telefon în ultima săptămână. Michelle Obama le-a cerut, de asemenea, oamenilor să „contacteze furnizorul de servicii de sănătate imediat” dacă tușesc sau au febră.

„Vă puteți programa pentru o testare gratuită contactând furnizorul de servicii medicale sau sunând la linia de urgență din DC”, mai spune Michelle Obama în mesajul care include numerele de telefon la care locuitorii din Washington care suspectează că ar fi putut contracta virusul pot să sune și unde li se va răspunde în engleză și spaniolă.

Deși este vorba despre un mesaj înregistrat, locuitorii din Washington s-au arătat încântați de inițiativă, iar Muriel Bowser a declarat că îi este recunoscătoare lui Michelle Obama pentru ajutor. „Știm că o parte critică a luptei împotriva acestei boli și, până la urmă, o contribuție la redeschiderea orașului, este testarea la scară largă, mai ales pentru populația vulnerabilă. Suntem recunoscători lui Obama pentru că s-a alăturat eforturilor noastre de a-i anunța pe locuitorii din Washington despre testele gratuite și pentru că îi încurajează să stea acasă.”

Washington a închis toate afacerile considerate ne-esențiale de pe 25 martie până pe 24 aprilie, iar primărița Bowser a declarat CNN că o înfurie faptul că pentru District of Columbia s-au alocat mult mai puțini bani decât pentru alte state. De asemenea, Bowser a avertizat că trebuie ca autoritățile să se concentreze pe colectarea de date în comunitățile de culoare, care sunt mai grav afectate de coronavirus.

Cât despre Michelle Obama, apelurile telefonice înregistrate pentru locuitorii din Washington sunt doar o parte a contribuției sale la lupta împotriva noului coronavirus. De asemenea, ea mai face programe săptămânale live de lecturi cu copiii, și a apărut în inițiativa Global Citizen „One World: Together At Home” împreună cu Laura Bush, și ea fostă Primă Doamnă, cu mesaje pentru cei aflați în prima linie a luptei cu virusul.

Citește și:
Tom Hanks donează plasmă, la câteva săptămâni după ce el și soția sa, Rita Wilson, s-au vindecat de coronavirus

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people