Meghan Markle ar putea pierde posibilitatea de a obține cetățenia britanică după Megxit

Meghan Markle nu a obținut până acum cetățenia britanică, iar după Megxit aceasta s-ar putea să nu o mai obțină niciodată.

Meghan Markle ar putea pierde posibilitatea de a obține cetățenia britanică după Megxit

Deși este Ducesă de Sussex, Meghan Markle nu a primit încă cetățenia britanică, iar decizia luată recent s-ar putea să o împiedice să o mai obțină, potrivit Page Six.

Meghan Markle a început procesul de aplicare pentru cetățenie după nunta din mai 2018. Aceasta a primit atunci titlul de Ducesă, iar în 2019 ea și Prințul Harry au devenit părinți, însă chiar și după aceste evenimente, Meghan nu a putut trece peste pașii obișnuiți ai procedurii.

Lucrul cel mai important, care de altfel poate deveni o piedică după Megxit, este faptul că pentru a primi cetățenia, Ducesa de Sussex ar trebui să petreacă cât mai mult timp în Regatul Unit. Având în vedere că Meghan și Prințul Harry au anunțat că vor sta și în Canada, pot apărea mai multe probleme în acest proces de primire a cetățeniei.

„Ea ar putea avea probleme când se va calcula absența din Regatul Unit”, a declarat avocatul Colin Yeo pe site-ul Free Movement.

Palatul Buckingham a explicat în trecut că Meghan nu va avea parte de tratament preferențial, așadar aceasta trebuie să stea în Regatul Unit cinci ani înainte să poată aplica în mod oficial, potrivit UK Times. După ce aplică, ea nu trebuie să fie plecată din țară mai mult de 270 de zile în ultimii trei ani.

„Ea va fi la limită. Nu este o problemă să călătorești, însă trebuie să îți petreci cel mai mult timp aici. Sfatul pe care îl oferim în mod normal clienților este să petreacă cel puțin șase luni și o zi în fiecare an în țară”, a declarat avocatul Philip Trott pentru UK Times.

O soluție ar fi ca Harry să obțină un rol important în Canada, de exemplu guvernator general. În acest caz, timpul pe care Ducele și Ducesa de Sussex l-ar petrece acolo s-ar considera timp petrecut acasă. Desigur, această variantă este puțin probabilă, având în vedere că cei doi au declarat că își doresc mai multă independență.

Meghan Markle se pare că nu se sperie însă de acest proces, purtătoarea ei de cuvânt spunând pentru aceeași publicație că „nu există o schimbare în faptul că aceasta își dorește să obțină cetățenia britanică”.

Citește și:
De ce nu a fost prezentă Meghan Markle la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people