Kim Kardashian, desemnată cea mai periculoasă celebritate

Kim Kardashian se află în topul listei celor mai periculoase celebrități ale căror nume se regăsesc în cele mai multe căutări online din UK, cel puțin în acest an, potrivit unei firme care se ocupă cu securitatea cibernetică.

Kim Kardashian, desemnată cea mai periculoasă celebritate

Compania McAfee, care protejează informațiile din spațiul digital, a măsurat numărul de căutări pe internet care conțin nume de celebrități și care direcționează utilizatorii către potențiale site-uri dăunătoare device-ului.

Anul trecut, primul loc i-a revenit lui Craig David. Supermodelul Naomi Campbell a fost a doua pe lista din UK, în timp ce Kourtney Kardashian a ocupat locul al treilea. Adele și prezentatorul Love Island, Caroline Flack, au completat topul celor mai periculoase celebrități din căutările online, iar în varianta din US, Roby Rose conduce lista anul acesta. 

McAfee spune că infractorii de pe internet se folosesc de celebrități pentru a ne atrage să dăm click pe link-uri care duc spre site-uri ale căror conținut ne pot crea probleme device-ului pe care îl folosim. Aceste site-uri sunt folosite pentru a instala viruși sau pentru a fura din informațiile personale ale utilizatorului, inclusiv parole. Alte vedete incluse pe lista UK au fost actrița Rose Byrne, concurentul de la Love Island, Kem Cetinay, Britney Spears, Emma Roberts și Ferne McCann.

Raj Samani, om de știință la McAfee, spune că „trăim într-o lume a vitezei care este foarte influențată de cultura pop și social media. Sunt numeroase oportunități de ales din varietatea formelor de divertisment pe care le preferăm dintr-o multitudine de dispozitive conectate. Având în vedere influența și expunerea lui Kim Kardashian, oamenii vor merge foarte departe pentru a fi puțin mai mult ca ea”.

Firma de securitate online a oferit și câteva sugestii despre cum ne putem apăra în mediul digital de aceste capcane, și ne sfătuiesc să descărcăm clipuri video doar din surse care cer în schimb o sumă de bani și să dăm click doar pe acele știri din surse veridice, în care avem încredere. De asemenea, un alt aspect important este menținerea aplicațiilor și software-ul de anti-virus la zi, pentru a putea depista eventualele nereguli.

Citește și:
Ce sa nu faci niciodata cand te conectezi la un Wi-Fi public

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people