Joe Jackson a murit. Tatăl lui Michael Jackson avea 89 de ani și era bolnav de cancer

Joseph „Joe” Jackson, tatăl regretatului Michael Jackon, a murit miercuri într-un spital din Las Vegas.

Joe Jackson a murit. Tatăl lui Michael Jackson avea 89 de ani și era bolnav de cancer

Joe Jackson a murit la vârsta de 89 de ani după ce în urmă cu câteva zile fusese internat într-un spital din Las Vegas. Vestea decesului vine la câteva săptămâni de la aflarea faptului că Joe Jackson suferea de cancer în stadiu terminal.

La scurt timp de la internare, mai mulți membri ai familiei Jackson au fost surprinși de paparazi în timp ce mergeau să îl viziteze. În ultimii ani, Joe Jackson a avut mai multe probleme de sănătate de la accidente vasculare până la atacuri de cord, el suferind și o operație pentru instalarea unui pacemaker.

Joe Jackson este cel care a pus bazele grupului Jackson 5 (compus din Jermaine, Jackie, Tito, Marlon și Michael), iar ulterior a fost managerul lui Michael Jackson și al surorii sale, Janet Jackson.

Deși a fost apreciat pentru modul în care și-a ajutat copiii să își lanseze carierele muzicale, au existat de-a lungul vremii numeroase dezvăluiri despre modul abuziv în care se comporta cu aceștia. Chiar Michael Jackson a vorbit într-un interviu controversat acordat lui Oprah Winfrey că a fost bătut de către tatăl său în numeroase dăți, agresat și că a încercat să stea cât mai departe de acesta, deoarece simpla prezență a lui Joe Jackson îi făcea rău psihic și fizic.

Michael nu a fost singurul copil al lui Joe Jackson care a făcut astfel de dezvăluiri. La Toya Jackson a scris în autobiografia sa din 1991 că Joe obișnuia să își bată și să își agreseze violent copiii. Mai mult chiar, ea a făcut referire și la abuzuri sexuale pe care le-ar fi suferit din partea lui Joe, lucru negat vehement de acesta și restul familiei.

Familia Jackson și-a exprimat regretul cu privire la faptul că Joe Jackson a murit pe rețelele de socializare. Paris Jackson a vorbit despre ultima întâlnire cu Joe, care a avut loc chiar în spitalul în care acesta a murit, spunând că „a fost o binecuvântare să îți spun tot ce aveam nevoie să își spun înainte de a ne lua la revedere”, dar și despre faptul că „toată lumea care a venit să te viziteze a venit cu dragoste, respect și cu atât de multă mândrie în inimi, mândri de tine, mândri că sunt copiii, nepoții și strănepoții tăi”.

La Toya Jackson a scris pe Twitter un mesaj după aflarea veștii că Joe Jackson a murit: „Ne-ai dat putere, ne-ai transformat într-una dintre cele mai celebre familii din lume. Sunt extrem de recunoscătoare pentru asta”.

Citește și:
Paris Jackson face public, în premieră, un video cu imagini din copilăria ei

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people