Jessica Chastain își exprimă îngrijorarea cu privire la mesajul transmis de un dialog din „Game of Thrones”

Jessica Chastain nu este încântată de modul în care serialul „Game of Thrones" a lăsat impresia că violul oferă putere victimei.

Jessica Chastain își exprimă îngrijorarea cu privire la mesajul transmis de un dialog din „Game of Thrones"

Jessica Chastain a scris un mesaj pe Twitter făcând referire la momentul în care personajul Sansa Stark a fost violată în sezonul V al serialului „Game of Thrones”, subiect ce a revenit în povestea din sezonul final. În cel de-al patrulea episod care a apărut la începutul acestei săptămâni, am văzut reuniunea dintre Sansa și The Hound în timpul banchetului dat în cinstea victoriei.

The Hound, care a încercat să o convingă pe Sansa să părăsească alături de el King’s Landing în sezonul II, îi spune că dacă ar fi plecat cu el atunci, ar fi evitat abuzurile de care a suferit de-a lungul seriei, inclusiv violul lui Ramsay Bolton. Sansa i-a răspuns acestuia că „fără Littlefinger și Ramsay și restul, aș fi rămas o mică pasăre pentru toată viața”.


În urma episodului, Jessica Chastain, care joacă alături de Sophie Turner în „Dark Phoenix”, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la mesajul transmis după dialog. „Violul nu este un instrument care să facă un personaj mai puternic. O femeie nu trebuie să fie mai întâi victimă pentru a deveni un fluture. Mica pasăre a fost dintotdeauna un Phoenix. Puterea ei este doar datorită sieși”, a scris actrița alături de un GIF cu Sansa Stark stând pe tronul de fier.

Recent, Sophie Turner a vorbit despre despărțirea de personajul ei, pe care a descris-o ca o „moarte în familie”. Actrița a precizat că violul personajului său a inspirat-o să devină activistă. „Inițial, nu am simțit că a rămas ceva cu mine din toate situațiile prin care a trecut Sansa. Dar, deși nu m-a afectat din punct de vedere emoțional, am început să mă gândesc la abuzul domestic și la viol, astfel că a stimulat această mică parte din mine care ar putea fi activistă”, a explicat Sophie.

Citește și:
George Clooney face dezvăluiri amuzante despre copiii lui

Foto: Twitter, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people