Înregistrări șocante cu Prințesa Latifa a Dubaiului, care își acuză familia că o ține ostatică

Prințesa Latifa Al Maktoum a Dubaiului este aparent ținută ostatică de propria familie încă din 2018.

Înregistrări șocante cu Prințesa Latifa a Dubaiului, care își acuză familia că o ține ostatică

Latifa Al Maktoum, fiica șeicului Dubaiului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a încercat să fugă din țară în februarie 2018, în speranța că se va refugia în Statele Unite, dar a fost dusă cu forța de familie înapoi acasă.

Aceasta a reușit să le trimită prietenilor ei din străinătate niște clipuri filmate cu un telefon obținut în secret, prin care își acuză tatăl că o ține ostatică și în care spune că se teme pentru viața ei. Clipurile au fost filmate pe parcursul ultimilor doi ani, dar nu se știe exact data înregistrării fiecăruia dintre ele.

De curând, prietenii ei au predat înregistrările televiziunii BBC, alarmați fiind de faptul că nu mai știu nimic de Latifa. Aceștia au lansat mișcarea Free Latifa și fac apel la ONU să intervină.

„Filmez acest clip într-o baie, pentru că este singura cameră cu ușă pe care o pot încuia,” spune prințesa, descriind o vilă păzită permanent, transformată în închisoare. „Toate ferestrele sunt închise. Nu pot deschide nicio fereastră.”

Referitor la tentativa ei de a scăpa din țară, prințesa povestește că, odată ajunsă pe coasta Indiei, soldații indieni au capturat ambarcațiunea în care încerca să fugă ajutată de o prietenă, apoi a fost sedată și dusă cu un avion privat în Dubai, în detenție.

Într-un alt clip, Latifa mai spune: „Nu știu când voi fi eliberată și care vor fi condițiile când voi fi eliberată. În fiecare zi sunt îngrijorată de siguranța și viața mea, nu știu cu adevărat dacă voi supraviețui acestei situații.”

Mary Robinson, fost înalt comisar al ONU și fostă președintă a Irlandei, a vizitat-o pe Latifa în decembrie 2018. Aceasta declară acum că prânzul luat atunci a fost o simplă înscenare a șeicului, care să-i dovedească că Latifa e în siguranță. Tot familia prințesei i-a spus, atunci, că aceasta suferă de o tulburare bipolară.

Robinson s-a alăturat acum inițiativelor internaționale care încearcă să dea de urmele prințesei. „Sunt în continuare foarte îngrijorată cu privire la situația Latifei. Cred că acest caz ar trebui investigat,” a spus ea.

Una dintre mamele vitrege ale Latifei, prințesa Haya Bint Al Hussain, a fugit, de asemenea, la Londra în 2019, împreună cu cei doi copii ai ei și a solicitat un ordin de protecție împotriva șeicului.

Citește și:

Curaj pe linia frontului – femei extraordinare, cu povești extraordinare

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people