Guvernul olandez contraataca intr-un mod neasteptat actul anti-avort dat de Trump

Guvernul olandez contraataca intr-un mod neasteptat actul anti-avort dat de Tramp, gasind o modalitate de a ajuta femeile in continuare.

Guvernul olandez contraataca intr-un mod neasteptat actul anti-avort dat de Trump

Lilanne Ploumen, ministru al Comertului Exterior si Cooperarii pentru Dezvoltare, a venit cu ideea deschiderii unui fond pentru a ajuta organizatiile de sanatate sa depaseasca aceasta situatie. In acest fel, guvernul olandez contraataca intr-un mod neasteptat actul anti-avort dat de Trump.

Ploumen a anuntat ca vrea sa deschida un fond international care va finanta proiectele care ofera accesul la educatie sexuala, metode contraceptive si avort.

Aceasta masura vine pentru a proteja femeile si organizatiile de sanatate dupa masura luata de Trump in primele zile ca presedinte al Statelor Unite. Daca nu stiai deja (desi este aproape imposibil), Donald Trump vrea sa reintroduca „Mexico City Policy', un act prin SUA nu va mai finanta organizatiile de sanatate care ofera informatii despre avort, indiferent daca acestea practica sau nu procedura.

Citeste si:
Donald Trump este impotriva avortului, iar asta ar trebui sa te sperie si pe tine

Ploumen le-a spus colegilor sai ca aceasta masura va avea consecinte pe timp indelungat: „Interzicerea avortului nu duce la micsorarea numarului de astfel de proceduri. Va duce la practici iresponsabile in spatii ascunse si la mai multe decese in randul femeilor'.

Nu este normal ca altcineva sa ia deciziile in privinta corpului unei persoane, mai ales ca se pare ca aceasta politica anti-avort sprijinita de republicani se bazeaza si pe motive religioase.

Citeste si:
J. K. Rowling il ataca pe Donald Trump dupa ce acesta reinstaureaza regula impotriva avorturilor

Initiativa guvernului olandez nu poate decat sa ne bucure si sa aduca tuturor femeilor speranta ca vocea lor este auzita, mai ales dupa ce Marsul Femeilor a adunat milioane de oameni in intreaga lume. Putem spera ca aceasta hotarare sa fie preluata si de alte state, in felul acesta decizia lui Trump afectand mai putin organizatiile internationale.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people