Gabi Luncă a murit. Artista era internată în spital cu COVID-19

Gabi Luncă a murit la vârsta de 82 de ani. Cântăreață de muzică populară și lăutărească era internată în spital cu COVID-19.

Gabi Luncă a murit. Artista era internată în spital cu COVID-19

Cunoscuta cântăreață de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a murit vineri seară la vârsta de 82 de ani. Aceasta era internată la secția de Terapie Intensivă, la Spitalul din Ilfov, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19 la începutul lunii martie. 

Anunțul că Gabi Luncă a murit a fost făcut de către fiica interpretei de muzică populară și lăutărească, Rebeca Onoriu, prin intermediul unui mesaj publicat pe contul ei de Facebook. „După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a fost mesajul transmis de Rebeca Onoriu pe Facebook.

Gabi Luncă a fost răpusă de coronavirus, pe fondul unei pneumonii severe. Artista a fost internată pe data de 13 martie la Spitalul Județean Ilfov cu o formă severă de COVID-19. Aceasta a venit cu o afectare pulmonară de 90%, aproape chiar de 100%. Ulterior, ea a fost intubată. Decesul a fost constatat la ora 20.50, în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, informează Libertatea.

Gabi Luncă avea 82 de ani. Artista s-a născut la 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Ea a început să cânte în 1951, alături de tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. Gabi Luncă a devenit solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi după anul 1953. 

Gabi Luncă a devenit cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești. În perioada 1955 – 1957, înregistrează prima dată la Radiodifuziunea Română, unde debutează cu melodia „Pe deasupra casei mele”, și, de asemenea, începe colaborări cu Ansamblul Folcloric al Clubului 1 Mai, Ploiești şi Orchestra Flacăra Prahovei a Filarmonicii din Ploiești. Începând cu anul 1993, interpreta Gabi Luncă s-a retras complet de pe scena muzicală lăutărească, cântând doar la slujbele Bisericii Penticostale din București, scrie Libertatea.

Gabi Luncă s-a căsătorit cu Ion Onoriu, un cunoscut acordeonist, dar și interpret de muzică populară și lăutărească, în anul 1964.

Citește și:
E necesar ca persoanele vaccinate să poarte mască? Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people