Fotografii Mario Testino și Bruce Weber au fost acuzați de hărțuire sexuală

Mai mulți tineri i-au acuzat de agresiune sexuală pe Mario Testino și Bruce Weber, aceștia spunând că fotografii au avut un comportament nepotrivit în cadrul ședințelor foto.

Fotografii Mario Testino și Bruce Weber au fost acuzați de hărțuire sexuală

Potrivit unui nou reportaj publicat de New York Times, 28 de modele au declarat că au fost victime ale fotografiile Mario Testino și Bruce Weber. Acestea nu sunt primele acuzații care i se aduc lui Weber, însă în cazul lui Mario Testino, cel care a realizat numeroase fotografii și pentru casa regală britanică, acuzațiile aduse au fost neașteptate.

15 tineri l-au acuzat pe Weber, iar Robyn Sinclair a declarat că își amintește întâlnirea cu fotograful, când acesta a fost atins în zonele intime de mai multe ori. Totodata, el a vorbit despre ședințe foto în care Weber încerca să facă diverse exerciții de respirație și energie, modelele fiind puse să se atingă.

Potrivit New York Times, 13 tineri care au lucrat cu Testino au declarat că în unele cazuri a fost vorba și de masturbare sau atingeri în zonele intime. „Dacă vrei să lucrezi cu Mario, trebuie să faci o ședință foto nud la Chateau Marmont. Toți agenții știau că așa poți excela în carieră.”

Atât Weber, cât și Testino au respins declarațiile aduse, avocatul lui Testino adăugând că persoanele citate nu pot fi considerate surse de încredere.

În ciuda declarațiilor emise de reprezentanții celor doi, mai multe branduri, precum și Vogue au decis să întrerupă colaborarea cu cei doi.

Wendy Kahn, CEO Stuart Weitzman a fost prima care a emis o declarație despre colaborarea cu Mario Testino: Ne pare rău de acuzațiile aduse în articolul de azi. Noi le luăm în serios și prioritatea noastră este să asigurăm un mediu
sigur de lucru, unde toată lumea se simte respectată. Așadar, nu vom colabora cu Mario Testino în viitor.

Anna Wintour, directorul artistic Conde Nast și editor șef Vogue, a vorbit despre colaborarea companiei cu cei doi fotografi: „Cred cu tărie în remușcare și iertare, dar iau aceste acuzații în serios și noi, la Conde Nast, am decis să oprim colaborarea cu cei doi fotografi în viitorul previzil.

Pe lista companiilor care au decis să încheie colaborarea cu cei doi fotografi se numără și Michael Kors și Burberry.

Am aflat de curând de acuzațiile aduse lui Mario Testino. Având în vedere gravitatea acestor acuzații, nu vom mai colabora cu domnul Testino pentru următoarele campanii de publicitate', a declarat un reprezentat al Michael Kors.

Burberry a avut ultima colaborare cu Testino în 2016 și acum a emis o declarație pentru WWD sugerând că nu va mai colabora cu fotograful în viitor: Luăm în serios acuzațiile de această natură. Burberry dorește să ofere un mediu de lucru sigur și coret și nu tolerăm deloc orice formă de agresiune, abuz sau discriminare. Siguranța și starea de bine a celor cu care colaborăm este o prioritate pentru Burberry și ne străduim să ne asigurăm că toți partenerii noștri respectă principiile și politicile noastre și respectă toate legile și reglementările aplicabile.'

Citește și:
James Franco răspunde acuzațiilor de hărțuire sexuală

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people