Fosta soție a lui Stephen Hawking atacă filmul “The Theory of Everything” din cauza greșelilor “enervante”

Filmul "The Theory of Everything" realizat în 2014 despre viața celebrului om de știință Stephen Hawking s-a bucurat atât de aprecierea criticilor, cât și de cea a fanilor.

Fosta soție a lui Stephen Hawking atacă filmul “The Theory of Everything” din cauza greșelilor “enervante”

Acum însă Jane Hawking, fosta soție a regretatului om de știință, critică celebra peliculă susținând că anumite greșeli enervante' sunt prezentate în film ca fiind realitate.

Jane Hawking, care a fost căsătorită timp de 30 de ani cu omul de știință Stephen Hawking, susține că i-a rugat pe producătorii peliculei să nu prezinte fapte neadevărate, dar a fost ignorată.

Filmul cu Eddie Redmayne și Felicity Jones în rolurile principale a fost realizat pe baza cărții scrise de Jane, Travelling to Infinity, care a prezentat viața ei alături de Hawking, încă de când s-au cunoscut în 1962.

Însă anumite detalii biografice au fost omise sau ajustate pentru a păstra firul filmului și acțiunea la un ritm consecvent.

„Știam că, dacă vor exista greșeli în acest film, ele vor fi imortalizate, lucru care s-a și întâmplat”, declară Jane Hawking. „Este exasperant că aceste lucruri, aceste greșeli, sunt acum prezentate ca fiind o realitate. Niciodată nu trebuie să crezi ceea ce vezi în filme”.

Afirmațiile lui Jane Hawking au fost făcute în cadrul Henley Literary Festival, unde aceasta și-a prezentat cea de-a doua carte, Cry to Dream Again.

Printre greșelile la care Jane face referire se află și faptul că în film se prezintă prima lor întâlnire ca având loc la Universitatea Cambridge, când în realitate, aceasta a avut loc în orașul lor natal, St Albans. Ea a mai precizat că și-a petrecut aproape toată viața zburând în jurul lumii alături de omul de știință pentru a-i fi alături la conferințe și evenimente, însă aceste lucruri au fost omise din film.

Cu toate acestea, Jane Hawking a declarat că filmul este „foarte emoționant” și că fostul ei soț, care a decedat în luna martie, „a fost foarte mulțumit de această peliculă, deși i-ar fi plăcut să existe mai multe detalii despre cariera lui de om de știință”.

Jane și Stephen Hawking au avut împreună trei copii și au divorțat în 1995.

Citește și:
Lucy Hawking, declarații despre viata alături de tatăl ei, Stephen Hawking

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people