Declarația oficială a Reginei Elisabeta a II-a după ce Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat că renunță la statutul lor regal

Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat că renunță la statutul de membri "seniori" ai Familiei Regale, o decizie care a luat prin surprindere pe toată lumea.

Declarația oficială a Reginei Elisabeta a II-a după ce Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat că renunță la statutul lor regal

Când spunem că decizia celor doi a fost surprinzătoare, ne referim chiar și la Regina Elisabeta a II-a, căci se pare că nici Majestatea Sa nu a fost atenționată înainte de schimbarea importantă pe care o vor face Meghan Markle și Prințul Harry.

Familia Regală Britanică a răspuns la anunțul făcut aseară de Ducii de Sussex pe rețelele de socializare printr-o declarație oficială și se pare că Regina nu este deloc mulțumită de decizia cuplului.

„Discuțiile cu Ducele și Ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Înțelegem dorința lor de a avea o abordare diferită, însă acestea sunt probleme complicate pentru care este nevoie de timp pentru a le rezolva”, se arată în declarația oficială dată publicității de reprezentanții Reginei. Mai mult decât atât, potrivit mai multor surse apropiate Reginei nicio persoană din familia regală nu a fost consultată înainte de anunț și toată lumea este „dezamăgită” de decizia celor doi.

Cu alte cuvinte, declarația Reginei s-ar putea traduce liber prin câteva observații. 1. A fost o mare surpriză neplăcută. 2. Familia Regală Britanică nu este de acord cu decizia Ducilor de Sussex. 3. O să fie o mare problemă cu rezolvarea aspectelor administrative și financiare care țin de această decizie.

O sursă apropiată familie regale și citată de Daily Mail susține că: „Oamenii s-au dat peste cap pentru ei. Au primit nunta pe care și-au dorit-o, casa pe care au vrut-o, banii pe care i-au dorit, personalul pe care l-au pretins și totuși își întorc spatele familiei lor. Ce și-ar putea dori mai mult?”

Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat aseară că se vor îndepărta de familia regală, urmând să călătorească mai des în Statele Unite.

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie. Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri ‘seniori’ ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina. Datorită sprijinului vostru, mai ales din ultimii ani, ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Plănuim să existe un echilibru între timpul petrecut în Regatul Unit și în America de Nord, continuăm să onorăm datoria pe care o avem față de Regină, Comunitatea Națiunilor și patronajele noastre. Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile. Suntem nerăbdători să vă împărtășim toate detaliile acestui nou pas, pe măsură ce vom continua colaboarea cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales și Ducele de Cambridge și toate entitățile relevante. Până atunci, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre pentru sprijinul pe care l-ați arătat”, a fost mesajul Ducelui și Ducesei de Sussex.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a plănuiește să se retragă, iar motivul are legătură cu Prințul Charles

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people