De ce poartă Regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?

Dacă urmărești fiecare apariție a Reginei Elisabeta a II-a, vei observa că aceasta poartă de fiecare dată mănuși. Care este motivul?

De ce poartă Regina Elisabeta a II-a mereu mănuși?

Regina Elisabeta a II-a este mereu o prezență memorabilă. De-a lungul anilor aceasta și-a creat un stil ușor de recunoscut, iar costumele ei colorate au devin un simbol al acesteia. Fie că vorbim de nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, fie de prima zi de Royal Ascot, Regina a ales culori vii, galben și verde neon, iar pălăria asortată a fost nelipsită. Cu toate acestea, există și un alt accesoriu la care Regina nu renunță niciodată, perechea de mănuși.

Trebuie să recunoaștem, ținuta acesteia nu ar fi completă fără mănușile albe Cornelia James. Acest brand creează mănuși pentru conducătoarea Marii Britanii de mai bine de 70 de ani, iar directorul creativ al brandului, Genevieve James, a explicat pentru GoodHousekeeping.com de ce acest accesoriu nu lipsește la nicio apariție de-a Reginei.

„Regina poartă mănuși pentru că au fost întotdeauna parte din stilul ei”, a declarat Genevieve, ea explicând că în mintea fiecărei persoane Regina apare mereu cu mănuși albe în timp ce face cu mâna.

Genevieve a adăugat că aceste mănuși au și un rol practic. Având în vedere că Regina salută și dă mâna cu o mulțime de persoane, mănușile au un rol de protecție.

Este bine de știut că Regina Elisabeta a II-a nu poartă niciodată mănuși din piele sau materiale sintetice, preferând mereu bumbacul pur. În plus, acestea au lungime potrivită (se termină sub jachetă/rochie), astfel încât nu i se văd niciodată mâinile.

Regina a ales întotdeauna un singur model, simplu, elegant, care îi poartă și numele pe site-ul companiei. Da, le poți achiziționa și tu în mai multe culori.

Povestea din spatele brandului Cornelia James este una la fel de impresionantă. Cornelia, fondatoarea companiei și mama lui Genevieve, a zburat în Londra în 1939, ea fiind o refugiată evreică. Aceasta a sosit cu un bagaj plin de mănuși, iar modele făcute de ea au devenit rapid preferatele doamnelor, numele ei fiind publicat și în Vogue.

Norman Hartnell, cel care a făcut design-ul rochiei de mireasă purtată de Regină, a remarcat creațiile Corneliei și i-a cerut acesteia să îi aducă un geamantan plin pentru luna de miere a acesteia. Atunci s-a născut practic acest detaliu special al ținutelor Reginei.

Cornelia James a devenit în 1979 furnizor oficial al Casei Regale Britanice, însă în 1999, la vârsta de 82 de ani, ea s-a stins din viața, afacerea fiind condusă în prezent de fiica sa.

Genevieve James a declarat că până în prezent ea a făcut pentru Regină 60-70 de perechi. Desigur, creațiile ei sunt purtate și de alte vedete precum Madonna, Lady Gaga, Taylor Swift sau Rihanna. Nici Ducesa de Cambridge nu alege un alt brand. Deși nu poartă mănuși la fiecare apariție, în timpul turneului din Scandinavia ea a ales un model din lână.

Genevieve a povestit că până și Prințesa Diana a ales să poarte aceste mănuși. Ea a declarat că mama sa s-a întâlnit cu Diana la un garden party și i-a recomandat să poarte mănuși, deoarece avea obiceiul de a-și roade unghiile. A doua zi Cornelia James a primit un telefon de la palat cu o comandă specială.

Întrebată dacă și Meghan Markle a ales să poarte aceste mănuși, Genevieve a declarat că până acum nu a fost contactată, însă crede că acest lucru se va întâmpla curând, deoarece ea și Prințul Harry vor face o mulțime de vizite oficiale.

Citește și:
De ce nu a mai vrut Prințesa Diana să poarte Chanel după divorțul de Prințul Charles

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people