De ce copiii Prințeselor Eugenie și Beatrice nu vor avea titluri regale

Prințesele Eugenie și Beatrice sunt nepoatele Reginei Elisabeta a II-a și sunt foarte apreciate în familia regală britanică.

De ce copiii Prințeselor Eugenie și Beatrice nu vor avea titluri regale

Deși au titlu regal, sunt nepoatele Reginei Elisabeta a II-a și sunt foarte apreciate în familia regală britanică, Prințesele Eugenie și Beatrice nu vor putea transmite titlurile regale copiilor lor.

Prințesa Eugenie, în vârstă de 30 de ani, este însărcinată cu primul ei copil, care va veni pe lume la începutul anului 2021. Deși copilul acesteia va fi al 11-lea în linie succesorală la tronul Angliei, este foarte puțin probabil ca acesta să primească și un titlu regal

Prințesele Eugenie și Beatrice sunt fiicele Prințului Andrew, al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a, și al fostei sale soții, Sarah Ferguson. Amândouă au primit titluri regale la naștere, titluri pe care și le vor păstra toată viața, ele fiind pe locul 9 și 10 în linie succesorală la tron, deși nu sunt considerate membrii seniori ai familiei regale britanice și, în afară de activitățile făcute în beneficiul regalității, le este permis să aibă locuri de muncă și activități externe.

Motivul pentru care copiii Prințeselor Eugenie și Beatrice nu vor avea titluri regale are legătură cu legile britanice. Acestea prevăd că doar membrii de sex masculin ai familiei regale pot da mai departe titluri regale copiilor lor, nu și femeile. De exemplu, fiica Prințesei Anne, Zara Tindall, însărcinată cu al treilea copil, nu are un titlu regal tocmai din acest motiv. Această lege datează încă din 1917.

Totuși, Prințesa Eugenie și soțul ei ar putea onora moștenirea regală a primului lor copil, dându-i acestuia numele de familie al Prințului Philip, Mountbatten-Windsor.

Recent, Prințesa Eugenie a postat pe contul său de Instagram mai multe imagini cu ea și cu soțul său, Jack Brooksbank. Fotografiile au fost însoțite și de un mesaj emoționant, prin care își arată aprecierea față de persoanele din prima linie, pentru efortul depus în perioada pandemiei de coronavirus.

Într-una dintre imagini, o putem vedea pe Eugenie alături de soțul său, Jack Brooksbank și de un voluntar, împărțind cutii cu mâncare pentru cei afectați de pandemia de coronavirus. Aceasta a optat pentru o ținută lejeră, compusă dintr-o pereche de pantaloni negri, o cămașă în carouri și o jachetă într-o nuanță de albastru închis. Toți trei poartă măști, ca o măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

„Sunt recunoscătoare tuturor celor din prima linie pentru dăruirea și perseverența lor incredibilă. Sunt recunoscătoare tuturor companiilor și organizațiilor caritabile care au donat cât de mult au putut celor în nevoie. Sunt recunoscătoare pentru soțul meu, Jack. Sunt recunoscătoare pentru dragostea familiei și a animalelor, care ne mențin puternici. Și sunt recunoscătoare naturii pentru tot ceea ce ne oferă – o constantă în 2020, când toate lucrurile au fost atât de incerte. O zi a Recunoștinței fericită pentru toți cei care o sărbătoresc”, a scris aceasta.

Pe lângă această fotografie, Prințesa Eugenie a mai împărtășit și alte câteva imagini, alături de soțul său și de unul dintre câinii familiei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Princess Eugenie (@princesseugenie)

În 2018, Prințesa Eugenie s-a căsătorit cu Jack Brooksbank în cadrul unei ceremonii care a avut loc la St. Georges Chapel, pe domeniul Castelului Windsor. În luna septembrie a acestui an, cei doi au anunțat că vor deveni părinți pentru prima oară.

„Alteța sa Regală Prințesa Eugenie și Domnul Jack Brooksbank sunt foarte fericiți să anunțe că așteaptă un copil la începutul lui 2021″, se arată în anunțul postat pe contul pe facebook al Casei Regale Britanice.

Citește și:
Giancarlo Giammetti, co-fondatorul casei de modă Valentino, a împărtășit două imagini rare cu Prințesa Diana

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people