De ce al treilea copil al Prințului Carl Philip și al Prințesei Sofia a Suediei nu va avea titlu regal

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei vor deveni în curând părinți pentru a treia oară.

De ce al treilea copil al Prințului Carl Philip și al Prințesei Sofia a Suediei nu va avea titlu regal

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei vor deveni în curând părinți pentru a treia oară. Ei mai au doi băieți, Prințul Alexander și Prințul Gabriel.

Copilul pe care Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei îl așteaptă în primăvara acestui an este primul bebeluș regal care vine pe lume în Suedia după ce, în 2019, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a făcut unele schimbări majore în ceea ce privește casa regală.

Mai exact, în 2019, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a anunțat că toți copiii pe care îi au sau îi vor avea Prințul Carl Philip & Prințesa Sofia, dar și Prințesa Madeleine și Christopher O’Neill nu vor mai fi considerați ca membri ai casei regale din Suedia.

Acest lucru înseamnă că cei doi copii pe care îi au Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia și cei trei copii ai Prințesei Madeleine – Prințesa Leonore, Prințul Nicolas și Prințesa Adrienne – dar și viitorii lor copii au pierdut titulatura oficială de Royal Highness (Altețe Regale) și că, în viitor, nu vor fi obligați să îndeplinească sarcini regale și nici să participe la evenimente oficiale dacă nu vor dori acest lucru.

Deși al treilea copil pe care îl așteaptă Carl Phillip & Sofia nu va avea titlul de Alteța sa Regală, acesta va primi cu siguranță titulatura de Prinț sau Prințesa la fel ca frații săi mai mari.

Cuplul regal a dezvăluit în luna decembrie că vor deveni din nou părinți prin intermediul unei postări făcută pe contul oficial de Instagram al Familiei Regale a Suediei, ocazie cu care a fost dat publicității și un nou portret cu Prințul Carl Philip, care este al patrulea în linie succesorală la tron, și Prințesa Sofia a Suediei.

Fotografia alb-negru îi prezintă pe cei doi îmbrățișați, în timp ce zâmbesc către cameră, și a fost realizată lângă o oglindă în care se poate observa reflecția celor doi.

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia au mare plăcere de a anunța că așteaptă al treilea copil”, este textul care acompaniază fotografia. Cei doi au dezvăluit și că sunt foarte încântați că cei doi copii pe care îi au deja – Prințul Alexander, în vârstă de 4 ani, și Prințul Gabriel, în vârstă de 3 ani — vor avea un frățior sau o surioară.

„Suntem fericiți și nerăbdători și abia așteptăm să ne întâmpinăm cel de-al treilea copil, un frățior sau o surioară pentru Prințul Alexander și Prințul Gabriel. Un nou mic membru al familiei noastre”, au declarat cei doi.

Familia regală a Suediei a mai precizat că Prințesa Sofia se simte bine. „Ea este acum în al doilea semestru al sarcinii, așa că ne așteptăm ca bebelulul regal să vină pe lume la finalul lunii martie / începutul lui aprilie 2021″.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

La finalul lunii noiembrie 2020, Prințul Carl Philip și prințesa Sofia a Suediei au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Prinții Suediei au sărbătorit anul acesta cinci ani de mariaj. Prinţul Carl Philip, duce de Varmland, este cel de-al doilea copil şi singurul fiu al regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi al reginei Silvia. Acesta a fost primul în ordinea succesiunii la tron la naștere, dar a ajuns pe locul al patrulea după modificarea Legii Succesiunii, care a introdus sistemul primogeniturii absolute. Astfel, sora sa mai mare, Victoria, este Prințesă Moștenitoare astăzi.

Citește și:
Giancarlo Giammetti, co-fondatorul casei de modă Valentino, a împărtășit două imagini rare cu Prințesa Diana

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people