Cum și-o amintesc familia și apropiații pe Prințesa Diana, la 24 de ani de la sfârșitul său tragic

Prințesa Diana și-a pierdut viața într-un teribil accident de mașină în Paris, la 31 august 1997.

Cum și-o amintesc familia și apropiații pe Prințesa Diana, la 24 de ani de la sfârșitul său tragic

La 24 de ani de la tragicul accident de mașină în care Prințesa Diana și-a pierdut viața, familia și apropiații o comemorează prin gesturi mici și mari, toate menite să le reamintească tuturor de personalitatea captivantă a acesteia.

Fratele său, Charles Spencer, a arborat steagul familiei deasupra impunătoarei case Althorp din Northamptonshire. Într-o postare simplă pe Instagram, acesta a dezvăluit stindardul fluturând liniștit deasupra casei în care el și Diana au copilărit împreună.

Tot prin intermediul social media, familia Althorp le-a amintit fanilor Prințesei Diana din întreaga lume cum Charles a plantat câte un stejar pentru fiecare an din viața surorii lui după moartea acesteia, pe domeniul familiei formându-se astfel o alee cu 36 de stejari unde, după cum se observă și din fotografia făcută publică, apusul soarelui este mereu unul de poveste.

Prințesa Diana și logodnicul său s-au stins din viață la 31 august 1997, în urma unui tragic accident de mașină care s-a petrecut la Paris, aceștia încercând să scape de paprazzi care îi urmăreau insistent. Prințul William, primul fiu al Prințesei Diana, a ales să petreacă ziua de ieri în familie, alături de Kate Middleton și de copii –Prințul George (8 ani), Prințesa Charlotte (6 ani) și Prințul Louis (3 ani).

În același timp, toți cei care au îndrăgit-o pe prințesă au putut lăsa flori și mesaje la porțile Palatului Kensington din Londra, având în același timp și ocazia de a admira statuia dezvăluită recent în memoria ei, la cererea Prințului William și a Prințului Harry – chiar dacă grădina palatului era în mod normal deschisă doar de miercuri până duminică.

Monumentul prințesei Diana, inaugurat pe 1 iulie 2021 în grădina palatului Kensington de cei doi fii ai săi, William și Harry, chiar în ziua în care regretata lor mamă ar fi împlinit 60 de ani, a contrariat pe mulți, care au fost de părere că statuia nu face dreptate personalității prințesei.

Monumentul o înfățișează pe Diana alături de trei copii și a fost comisionat de cei doi prinți în 2017, pentru a marca a 20-a comemorare a morții ei. Cei doi și-au dorit ca statuia să reflecte impactul pozitiv pe care mama lor l-a avut asupra lumii întregi, atât prin acțiunile ei umanitare, cât și prin generozitatea ei și felul său de a fi. 

Pentru o vreme, nu s-a cunoscut inspirația pentru monumentul prințesei Diana, care o înfățișează purtând o curea lată cu cataramă, o fustă conică și o cămașă cu un detaliu pe piept, însă acum a fost descoperită o fotografie din 1993 în care Diana apare alături de cei doi fii ai ei, purtând o ținută identică cu cea a statuii ce o înfățișează. Este vorba de imaginea folosită drept cartolină de Crăciun lansată chiar după separarea prințesei de Prințul Charles. Stilul prințesei în imagine este relevant, cunoscut fiind faptul că aceasta a intrat într-o nouă etapă vestimentară, după ce nu a mai fost constrânsă de regulile monarhiei. Așadar, imaginea o arată pe o nouă Diana, hotărâtă să-și trăiască viața și să-și continue inițiativele umanitare, aparent și felul în care cei doi prinți și-ar dori ca lumea să și-o amintească pe mama lor.

Citește și:
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco, revedere după mai bine de jumătate de an

Text: Cristiana Daraban
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people