Ce face și cum arată acum Fran Drescher, la 21 de ani de când a învins cancerul?

Fran Drescher a cucerit lumea cu rolul (și cu ținutele) din serialul The Nanny, dar actrița are un palmares mai bogat de atât și, în plus, a devenit o activistă pentru sănătatea femeilor după ce s-a confruntat ea însăși cu cancerul.

Fran Drescher sau, așa cum e mai probabil să ți-o amintești, Fran Fine, după iconicul ei rol din serialul The Nanny, care a rulat între 1993 și 1999, sărbătorește un moment important în viața ei – 21 de ani de când cancerul ei uterin a intrat în remisie și nu a mai revenit.

Acum în vârstă de 63 de ani, Fran Drescher este în continuare o comediană talentată care își pune în valoare aptitudinile inclusiv pe Broadway, a devenit cunoscută și ca activistă pentru sănătatea femeilor, și este imaginea unui brand de beauty, Laura Geller. Despre acest parteneriat cu brand-ul ale cărui produse nu conțin plumb sau arome artificiale, spunea recent actrița într-un podcast realizat de revista People: „Nu pot să vând ceva sau să influențez pe cineva dacă nu cred eu însămi în acel lucru.”

Drescher a fost diagnosticată cu cancer uterin în 2000, după ce a fost diagnosticată greșit de 8 medici, lucru despre care a povestit pe larg ulterior. După o histerectomie radicală, aceasta s-a însănătoșit, iar acum declară: „A fost o călătorie incredibilă și am învățat lecții de viață prețioase și am experimentat lucruri foarte pozitive ca urmare a acestei experiențe.”

Fran Drescher a lansat mișcarea Cancer Schmancer în 2007, la 7 ani de la intervenția chirurgicală care i-a salvat viața, încercând cu ajutorul organizației să se asigure că femeile cu cancer sunt diagnosticate cât mai curând în evoluția bolii lor, astfel încât acestea să fie vindecabile. Inițiativa ei a contat chiar și la nivel legislativ, căci este recunoscută ca având o contribuție la H.R. 1245 (Gynecologic Cancer Education and Awareness Act).

Viața sa personală nu a fost lipsită de drame. Căsătorită la 21 de ani cu iubitul ei din liceu, Peter Marc Jacobson, Fran Drescher a fost jefuită și violată sub amenințarea armei în apartamentul ei din Los Angeles, în 1985, alături de o prietenă care se afla în casă. Drescher s-a separat de Jacobson în 1996 iar cei doi au divorțat în 1999, iar după ce el a anunțat lumii că este gay, Drescher l-a susținut și a devenit vocală și în ceea ce privește drepturile persoanelor LGBTQIA+.

Cariera sa, care a debutat în 1977 cu un mic rol în Saturday Night Fever, a culminat cu rolul din The Nanny, creat chiar de ea și de soțul său, pentru care a fost nominalizată în mai multe rânduri la premiile Emmy și la Globul de Aur. Vocea nazală, umorul inconfundabil și ținutele funky (vezi câteva în galerie) au definit cultura pop a acelor ani. Fran Drescher și-a făcut debutul pe Broadway în 2014, în rolul mamei vitrege din Cenușăreasa, iar cel mai recent a apărut în filmele After Class (2019), The Christmas Setup (2020) și Hotel Transylvania: Transformania (2021), dar și în serialul TV Indebted (2020).

Citește și:
Cum arată și ce face azi Noelle Vlasov, fiica lui Ingrid Vlasov și a lui Marian Nedelcu?

Foto: Instagram Fran Drescher Official, What Fran Wore

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people