Carmen Iohannis, vizită oficială în Germania. Ce ținută a purtat Prima Doamnă a României?

Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, au participat recent la decernarea premiului „Otto cel Mare”, eveniment desfășurat în Germania.

Carmen Iohannis, vizită oficială în Germania. Ce ținută a purtat Prima Doamnă a României?

Recent, președintele României, Klaus Iohannis, și soția acestuia, Carmen Iohannis, au participat la decernarea Premiului „Otto cel Mare”, eveniment ce a avut loc în Magdeburg, Germania. Cu această ocazie, Klaus Iohannis a primit distincţia pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare.”

Carmen Iohannis ne-a obișnuit cu aparițiile sale elegante, așa că, vizita oficială din Germania nu a fost o excepție. Prima Doamnă a României a purtat o ținută albă creată de designerul român Andreea Tincu, compusă dintr-un pardesiu realizat din brocart italian, căptușit cu mătase și o rochie dreaptă, simplă. Cum ambele erau într-o nuanță de alb, pata de culoare a fost dată de pantofii roz pal și de geanta în aceeași nuanță.

Prima Doamna Carmen Iohannis in outfit #andreatincu, 14 octombrie 2020. ❤

Președintele Klaus Iohannis a participat,…

Publicată de Andreea Tincu pe Miercuri, 14 octombrie 2020

 

În cadrul evenimentului, Carmen Iohannis a mai purtat o altă ținută semnată tot de Andreea Tincu, de data aceasta optând pentru o rochie „din brocart prețios, cu încrustații din mătase.”

O seara speciala, in onoarea Presedintelui Klaus Iohannis, laureat la Magdeburg, Republica Federală Germania, cu premiul…

Publicată de Andreea Tincu pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de aceasta, vizitele oficiale ale Primei Doamne au fost tot mai rare. Recent, aceasta a mai fost surprinsă la deschiderea anului școlar, precum și la alegerile locale care au avut loc la sfârșitul lunii septembrie.

Si la inceputul anului, cu ocazia celebrării Zilei Unirii Principatelor Române, Carmen Iohannis a impresionat prin ținuta aleasă. Aceasta a optat pentru o creație realizată de Andreea Tincu. „M-am gândit la nuanța ivory deoarece are o simbolistică legată de tradiția portului românesc, dar am adaptat-o contemporan, prin anumite detalii de croi (clinii față sunt tip corset). Este din stofă cu lână. Liniile sunt clean, minimaliste, deoarece o ținută oficială trebuie să respecte anumite aspecte legate de această acuratețe”, ne-a declarat la acel moment, în exclusivitate, Andreea Tincu.

Designer-ul ne-a mai precizat că „Prima Doamnă este o persoană care are încredere în designer și poartă cu plăcere ceea ce i se potrivește. Implicarea este ca la orice creație vestimentară, pe care o va purta cineva. Mă refer la nivelul de consulting general – culori, linii, forme, cu respectarea totală a libertății de creație.”

Citește și:
De la Carmen Iohannis la Meghan Markle: doar femeile fac gafe vestimentare

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Vezi şi mâncăruri tradițioanle pe care să le încerci când ești în Germania!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people