Camelia Sucu sub semnul echilibrului

Este o femeie care si-a cladit afacerea pas cu pas, pina a ajuns in top. E impacata cu trecutul si increzatoare in viitor, fericita ca mai are inca multe de invatat de la viata. Mihaela Spineanu a stat de vorba cu o femeie bogata. Din multe puncte de vedere. Fotografii: Marius Baragan. Stilist: Domnica Margescu. Interviu : Mihaela Spineanu - Frank
 

Camelia Sucu sub semnul echilibrului

ELLE: In ultimul an te-am vazut peste tot in presa, de la reviste glossy pina la reviste de business sau ziare. Cum iti explici acest interes al jurnalistilor pentru tine?

Camelia Sucu: stii, poate ca este pentru prima data cind marturisesc asta, dar aceasta mediatizare este foarte controlata de mine si de echipa cu care lucrez. Nu am cautat asta si nu o doresc fara motiv. Mediatizarea mea a venit din pura necesitate de a sustine brand-ul Class Living.

Este adevarat ca am incercat sa am foarte multa grija sa nu dam in altceva, sa nu ajung la suprasaturatie. Dar am vrut, in primul rind, sa comunic oamenilor ca nu este nimic rau sa muncesti, nu este absolut nimic rau in a avea bani si a fi milionar. Nicaieri, in nici o tara din lumea aceasta. Am fost prezentata la un moment dat ca fiind femeia cu cele mai multe lichiditati din România. Ei bine, nu mi s-a parut deloc nelalocul lui sa vorbesc de­spre ce inseamna sa-ti transformi munca in cash si cum se face asta.

Lumea era curioasa si jurnalistii puneau tot felul de intrebari: Cum a ajuns aici aceasta femeie? Are voie o femeie sa fie in mediul de business? Cum e sa ai atitea lichidi­tati? Ei bine, am simtit nevoia sa nu stau ascunsa, sa spun ca totul este rezultatul unui sir lung de ani de munca si al abilitatii de a privi in viitor, de a anticipa.

ELLE: Dar in plan personal cum traiesti: in prezent sau privind spre viitor?

C.S.: In plan personal… Hmm, eu cred ca viata asta e facuta din trecut, prezent si viitor, iar trecutul trebuie sa fie baza solida pentru frumusetea trairilor din prezent si pentru gindul ca viitorul o sa fie frumos. Mie nu-mi place sa traiesc din amintiri. Insa pentru mine trecutul inseamna un sir de experiente care m-au ajutat sa ma inteleg mai bine, sa ma cunosc mai bine, sa cresc, si de asta prezentul este mai bun si mai echilibrat.

Sint convinsa ca si in prezent am multe de invatat si voi avea multe de facut, si mai bune, si mai rele, care ma vor ajuta ca in viitor sa-mi gasesc si mai bine locul. Nu am ajuns usor aici, dar am incercat tot timpul sa ma cunosc. Mi-am pus foarte multe intrebari despre mine, mi-am revazut si mi-am recapitulat temele nefacute, dar am vorbit si cu prieteni apropiati, cu mama mea, cu sora mea si am incercat sa ma cunosc si prin ochii celorlalti, pentru ca daca tu iti pui intrebarea si tot tu raspunzi, de multe ori s-ar putea sa nu fie raspunsul corect…

ELLE: Crezi ca mai este necesar in Romania de astazi sa le explicam oamenilor ca a fi bogat nu e un lucru rau?

C.S.: Da, am observat ca mai este necesar si am fost surprinsa. Inseamna ca mai este loc de invatat. As vrea ca lumea sa inteleaga ca acei oameni bogati nu sint bogati pentru ca le-a cazut ceva din cer. Cei mai multi au muncit mult si au invatat lucruri pe care pot sa le transmita si altora. Altora care au nevoie sa munceasca si la rindul lor sa faca bani. Nu spun ca nu poti sa traiesti bine, sa fii respectat si sa ai o viata frumoasa daca n-ai milioane. Banul este doar un instrument.

E adevarat, succesul te poate imbata, dar in acelasi timp oamenii isi gasesc echilibrul in munca lor si printre semeni si pina la urma ajung sa priveasca acest instrument ca pe ceva necesar pentru a continua ceea ce au inceput.

ELLE: Dar poate ca atitudinea asta e legata si de invidie. Simti uneori ca oa­me­nii sint invidiosi pe succesele tale?

C.S.: Nu. Nu am simtit-o niciodata. Poate doar mici rautati, citeodata. Multa lume spune ca am devenit mai mediatizata datorita divortului. Pot sa spun ca pe tema divortului nu am dat interviuri. Am fost intrebata doar tangential si am raspuns ca este un moment din viata care se intimpla in viata a milioane de oameni, o etapa care trebuie parcursa strict de persoanele in cauza. Nu cred ca un divort e subiect de presa. Am dat un interviu in acea perioada, intr-o revista de business, in care jurnalistul a fost interesat mai curind de ceea ce se va intimpla cu business-ul. Era o afacere cunoscuta, eram doi oameni foarte cunoscuti. N-a fost simplu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people