Bob Mackie, designer-ul care a schițat celebra rochie a lui Marilyn Monroe, o critică dur pe Kim Kardashian

Bob Mackie avea doar 23 de ani când a schițat designul original al rochiei.

Bob Mackie, designer-ul care a schițat celebra rochie a lui Marilyn Monroe, o critică dur pe Kim Kardashian

Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a uimit publicul la Gala Met de săptămânile trecute, când a apărut îmbrăcată cu rochia emblematică a lui Marilyn Monroe, aceeași rochie pe care celebra actriță a purtat-o atunci când i-a cântat „La mulţi ani” preşedintelui american John F. Kennedy, în anul 1962, la aniversarea de 45 de ani, cu câteva luni înainte de moartea ei.

Legendarul designer Bob Mackie, acum în vârstă de 82 de ani, care a creat ținute pentru numeroase vedete, de la Cher la Lucille Ball, a vorbit despre Kim Kardashian și decizia ei de a purta la Gala MET rochia iconică a lui Marilyn Monroe.

Renumitul designer Bob Mackie spune că a fost o „mare greșeală” să îi permită lui Kim Kardashian să poarte rochia emblematică a lui Marilyn Monroe la Gala Met din acest an – la șase decenii după ce el a realizat schița pentru designul original.

Designerul a descris decizia de a i se permite lui Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, să poarte legendara rochie la evenimentul plin de vedete drept „alarmantă”, insistând că „nimeni altcineva nu ar trebui să o poarte vreodată”.

„Cred că a fost o mare greșeală”, a spus el pentru Entertainment Weekly. „[Marilyn] a fost o zeiță. O zeiță nebună, dar o zeiță. Ea a fost pur și simplu fabuloasă. Nimeni nu este fotografiat ca ea. Și rochia a fost făcută pentru ea. A fost concepută pentru ea. Nimeni altcineva nu ar trebui să poarte vreodată acea rochie”.

Kim Kardashian a împrumutat rochia strălucitoare de culoare nud de la oficialii lanțului de muzee Ripley’s Believe It or Not!, unde rochia veche de 60 de ani a fost depozitată într-un mediu cu temperatură controlată de când a fost cumpărată pentru suma record de 5 milioane de dolari în 2016.

Mackie avea doar 23 de ani când a schițat designul original al rochiei în timp ce lucra ca asistent pentru legenda modei Jean Louis, care a creat rochia special pentru ca Monroe să o poarte când i-a cântat La mulți ani președintelui american de atunci John F. Kennedy, în mai 1962.

Nu este prima dată când Bob Mackie îi critică dur pe membrii familiei Kardashian; în noiembrie 2021, designerul – care a trecut de la rolul său de asistent al lui Louis pentru a deveni un designer important – a spus despre vedetele reality că sunt „celebre pentru că sunt celebre”.

De asemenea, le-a acuzat pe celebrele surori că au „copiat” modelele pe care el le-a creat pentru cântăreața Cher de-a lungul anilor.

„Știți, au făcut mulți bani, așa că cred că este ceva de spus despre asta. Câteva dintre ele chiar au copiat ținutele lui Cher, unu la unu, ceea ce este interesant. Nici nu a contat. Am făcut acele [modele] cu atât de mulți ani în urmă, încât nu îmi fac griji că vor fi copiate sau altceva. Este un fel de compliment, într-adevăr”, a declarat el pentru Page Six.

Bob Mackie nu este singurul care a criticat decizia de a i se permite lui Kim Kardashian să poarte celebra rochie.

Experții au lansat o serie de critici cu privire la alegerea lui Kim Kardashian de a purta rochia lui Marilyn Monroe. Justine De Young, profesoară de istoria modei la Fashion Institute of Technology, a declarat pentru publicația People că apariția vedetei „a fost iresponsabilă și inutilă.” 

„Ea poate – și a făcut – o comandă după o replică care nu ar fi distinsă de original. O astfel de bucată emblematică a istoriei americane nu ar trebui să fie expusă riscului de deteriorare doar pentru o creștere a ego-ului și o ședință foto.”

Istoricul și colecționarul Scott Fortner, care deține una dintre cele mai mari colecții private din lume care au aparținut actriței, a adăugat:

„Rochia a fost făcută la comandă pentru Marilyn Monroe. Nu este o îmbrăcăminte obișnuită. A fost creată de designerul câștigător al unui premiu Oscar, Jean Louis, care realizase costume pentru ultimele două filme ale lui Marilyn, The Misfits și Something’s Got to Give.”

Citește și:
Rihanna, prezentă la Met Gala 2022 în ipostaza de… statuie. Cum arată sculptura artistei

Foto: Instagram Kim Kardashian

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people