Bill Cosby merge la pușcărie și asta e cea mai bună veste a zilei

Bill Cosby merge la pușcărie. Acesta este verdictul la care a ajuns un juriu din Pennsylvania după două zile de deliberări. Comedianul este condamnat pentru trei infracțiuni de abuz sexual și poate executa între 15 și 30 de ani.

Bill Cosby merge la pușcărie și asta e cea mai bună veste a zilei

Juriul a ajuns la un acord: Bill Cosby merge la pușcărie, găsit vinovat pentru trei capete de acuzare, în cazul Andrea Constand, singurul care nu a ajuns să se prescrie dintre cele aproximativ 60 de mărturii ale femeilor care au ieșit în public să îl acuze de abuzuri sexuale. Decizia este că Bill Cosby este vinovat pentru că a drogat-o și molestat-o pe Andreea Constand (în SUA întreținerea de relații sexuale cu o persoană inconștientă sau incapabilă să se apere nu e considerată viol, ca și în cazul lui Brock Turner). Judecătorul a stabilit o cauțiune de 1 milion de dolari, așa încât Cosby va rămâne în libertate până la pronunțarea pedepsei.

Ce se știe acum este că Bill Cosby merge la pușcărie și ar putea executa până la 10 ani pentru fiecare dintre cele trei infracțiuni, ceea ce ar însemna, în premieră în era #MeToo, că un personaj extrem de influent și celebru își va petrece restul zilelor în închisoare. Sperăm că este doar începutul, pentru că este foarte clar că acest proces (care se judecă a doua oară, după ce, anul trecut, un juriu nu a reușit să se pronunțe) nu le face dreptate tuturor victimelor, dar și că sunt multe alte personaje similare lui Cosby care își trăiesc viețile în liniște, cu acuzații cu tot.

Andrea Constand, în vârstă de 45 de ani, a povestit juriului cum Cosby a drogat-o cu trei pastile și a penetrat-o cu degetele, în vreme ce ea era incapabilă să opună rezistență. Dar sunt 60 de alte femei care l-au acuzat de lucruri similare (cinci dintre ele au depus mărturie și în fața acestui juriu). Cele cinci au susținut o conferință de presă, alături de avocata Gloria Allred, care a reprezentat peste 30 dintre femeile care l-au acuzat pe Cosby (și dacă nu cunoști personajul, există pe Netflix documentarul Seeing Allred, o să te inspire). Suntem atât de fericite pentru că putem spune, în cele din urmă, că femeile sunt crezute. Și nu doar sub hashtag-ul #MeToo, dar și într-un tribunal.'

Desigur, echipa de avocați a apărării, nemulțumită de faptul că Bill Cosby merge la pușcărie, și după ce a făcut tot posibilul să o acuze pe Constand că e o mincinoasă patologică și că s-a culcat cu fiecare bărbat de pe planetă', susține că actorul este o victimă a mișcării #MeToo, care e un fel de vânătoare de vrăjitoare. Firește.

Echipa va contesta verdictul, a declarat avocatul Thomas Mesereau Jr., dezamăgit că clientul său, Bill Cosby, merge la pușcărie. Nu credem că domnul Cosby este vinovat de ceva, iar această luptă nu s-a sfârșit.'

Un detaliu important în proces a venit dintr-o transcriere a depoziției făcute de Cosby în 2005, când a fost parte dintr-un proces civil cu Andrea Constand, pentru care a ajuns la o înțelegere de 3,4 milioane de dolari. Ca să fie clar cât de nevinovat poate fi Cosby, iată un exemplu.
Avocat: Când ai obținut quaaludes (metaqualonă, folosită ca hipnotic-sedativ de decenii, n. red.), aveai de gând să le folosești pe femei tinere cu care voiai să faci sex?
Bill Cosby: Da.'

Bill Cosby a avut o carieră de succes timp de zeci de ani, și mărturiile împotriva lui sunt doar printre primele care au apărut în ultima vreme. Bărbați la fel de puternici au fost acuzați de abuzuri similare, printre ei Harvey Weinstein, Matt Lauer, Kevin Spacey.

Citește și:
Politia Romana raspunde fenomenului #metoo cu #ridicatesifugi

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people