Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a murit la vârsta de 68 de ani

Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viată astăzi la vârsta de 68 de ani.

Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a murit la vârsta de 68 de ani

Antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a murit astăzi la vârsta de 68 de ani, după ce în ultimii ani de viață s-a luptat cu leucemia acută mieloblastică.

Anunțul a apărut pe pagina de Facebook a revistei Scena9. „După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață. Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători,” a fost mesajul publicat de Scena9.

În septembrie 2018, profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. În vara anului trecut, s-a organizat și un concert caritabil la Ateneul Român cu scopul de a aduna fondurile necesare transplantului pe care îl putea face în Franța, fiind și singura șansă de supraviețuire. Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), conform Digi24.

Vintilă Mihăilescu a fost și director al Muzeului Țăran Român între anii 2005 și 2011. În anul 2006, acesta a fost decorat de către președintele României pentru serviciile aduse culturii române, informează Mediafax.

Foto: Fundația Calea Victoriei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people