Anna Paquin: Interviu cu iubita unui vampir

Primul sezon al serialului HBO True Blood ne-a pus pe jar. In asteptarea sezonului doi, Sookie (Anna Paquin) ne povesteste despre cum este sa fii blonda, sa vorbesti cu accent din sud si sa fii indragostita de un vampir.
 

Anna Paquin: Interviu cu iubita unui vampir

La numai 11 ani, Anna Paquin a surprins o lume intreaga cu rolul pe care l-a jucat in The Piano, in care o interpreta pe Flora MacGrath, fiica pianistei mute Ada MacGrath (Holly Hunter). Pentru acest rol, Anna Paquin a fost recom­pensata in 1993 cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin. Pina la The Piano, tinara actrita nu avusese alta experienta actoriceasca decit rolul de sconcs din piesa de teatru a scolii…

Din 1993 si pina in prezent, in CV-ul Annei Paquin au aparut peste 25 de lungmetraje, printre care se numara Jane Eyre (1996), X-Men (2000), Almost Famous (2000) si 25th Hour (2002). In serialul HBO True Blood joaca rolul lui Sookie Stackhouse, o chelnerita telepatica dintr-un mic orasel din Louisiana, care se imprieteneste si se indra­gosteste de vampirul Bill (Stephen Moyer), in virsta de 173 de ani. Serialul are la baza seria de romane de succes Sookie Stackhouse, scrisa de Charlaine Harris si adaptate pentru televiziune de Alan Ball, creatorul seriei Sub pamint S.R.L. si scenaristul filmului American Beauty.

ELLE: Te-ai inspirat pentru rol din vreo experienta personala?

Anna Paquin: N-am mai iesit cu vampiri de pe la vreo 15 ani, asa ca nu-mi mai amin­tesc cum era.

ELLE: Cum a fost sa intri in pielea lui Sookie? Te-a ajutat faptul ca se filmeaza in Louisiana?

A.P.: Doar o parte a serialului e filmata in Louisiana. Cel mai mult s-a filmat in Los Angeles, in studio. Pentru inceput, cu totii am avut de invatat accentul. Am ascultat inre­gistrari cu oameni din acea zona si am vazut filme vorbite in dialect. E incredibil cit de mult iti influenteaza vocea mediul in care traiesti.

Dialectul sudist e melodios si mie, straina fiind, (n. red.: Anna Paquin s-a nascut in Canada si a trait in Noua Zeelanda) mi se pare ca e rezultatul firesc al acelui loc fierbinte si relaxat. Lucrurile au alt ritm, ceea ce nu inseamna, totusi, ca nu sint si ritmate sau infricosatoare uneori. Odata obtinut accentul, a fost mai usor sa intru in pielea personajului. Importanta a mai fost si chestia cu parul blond, cu bronza­tul, cu cititul cartilor si al scenariilor… Procesul a fost similar altor roluri, doar ca de data asta a fost ceva mai radical.

ELLE: Esti perceputa altfel de cind esti blonda?

A.P.: Da. Barbatilor le plac blondele – se pare ca e complet adevarat. E amuzant si adorabil.

ELLE: E prima data cind te-ai facut blonda?

A.P.: Da. 25 de ani am fost satena, asa ca a fost o mare schimbare.

ELLE: Intre primele episoade si urmatoarele a fost o pauza lunga de filmare, asta si din pricina grevei scenaristilor. A fost greu sa-ti pastrezi look-ul – parul blond, de exemplu? Ai ramas blonda sau te-ai refacut bruneta?

A.P.: Nu, n-am ramas blonda! Mi-ar fi cazut tot parul.

ELLE: In ce directie o va lua povestea de dragoste dintre Sookie si vampirul Bill?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people