Angelina Jolie, eseu emoționant despre experiența pe care a trăit-o cu refugiații sirieni

Angelina Jolie a vorbit despre experiența pe care a trăit-o alături de refugiații sirieni în urmă cu mai mulți ani, ea povestind întreaga experiență într-un eseu emoționant.

Angelina Jolie, eseu emoționant despre experiența pe care a trăit-o cu refugiații sirieni

Angelina Jolie continuă să își folosească puterea și influența pentru a-i ajuta pe cei aflați în situații dificile.

Actrița, trimis special pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), a călătorit de mai multe ori în ultimii ani în zonele în care se află refugiații sirieni și cei care au supraviețuit atacurilor ISIS.

Într-un eseu publicat joi în revista TIME, Angelina Jolie vorbește despre vizitele pe care le-a făcut, povestind mai multe despre viața dificilă pe care o au refugiații.

„După câteva luni de la începerea conflictului sirian în 2011, am vizitat noaptea granița iordaniană, unde familii șocate traversau zona sub protecția nopții pentru a evita focurile de armă. Un medic de la graniță mi-a povestit despre o familie care sosise recent. Aceștia l-au luat cu ei pe fiul lor rănit, în vârstă de 8 ani, aducând și piciorul amputat. El își pierduse piciorul în timpul unui atac aerian. Acesta și-a implorat familia să îl ia cu ei, sperând ca va putea fi reatașat.”, a scris Angelina Jolie.

„În acel moment, am sperat că astfel de povești vor forța țările bogate și puternice să intervină pentru a opri violența. Dar acum, un deceniu mai târziu, devine o metaforă a conflictului sirian în sine: inocența distrusă a unei generații de copii; daunele ireversibile aduse unei societăți seculare, multietnice; și anii în care s-au făcut numeroase cereri de ajutor, fără a primi însă răspuns.”, a continuat aceasta.

Angelina Jolie a vorbit și despre faptul că Statele Unite ar trebui să intervină pentru a ajuta refugiații. „Când ne-am oprit din a ne dori să îi protejăm pe cei cu mai puține șanse, pe cei inocenți, pe cei care luptă pentru drepturile lor? Și ce fel de țară am fi dacă am renunța la acest principiu? Există o concentrare mare în America pentru autoconservare.”

„Noi ne uităm la finalul dur al războiului din Siria de parcă nu ar avea legătură cu noi. Dar are. Ar trebui să ne folosim puterea diplomatică pentru a insista asupra încetării focului și a negocierii păcii, bazându-ne pe cel puțin o măsură de participare politică, responsabilitate și condiții pentru revenirea în siguranță a refugiaților”, a mai spus Angelina Jolie.

Citește și:
Angelina Jolie vorbește deschis despre moartea mamei sale într-un eseu personal

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people